ZASTUPNIK HDZ-A

Habijan: Mostovci su politički profiteri na ugrozi zdravlja i života ljudi

Hina

foto: Patrik Mack/PIXSELL

foto: Patrik Mack/PIXSELL

Naglasivši kako je cilj ove inicijative onemogućiti Stožer i državu da se dalje bore protiv pandemije, Habijan je upozorio da bi odlučivanje dvotrećinskom većinom u Saboru usporilo brzo i učinkovito djelovanje.VARAŽDIN – Nikola Grmoja i Most su “politički profiteri na ugrozi zdravlja i života ljudi”, izjavio je u subotu u Varaždinu saborski zastupnik HDZ-a Damir Habijan komentirajući početak prikupljanja potpisa za referendumsku inicijativu kojom Most traži ukidanje covid potvrda i Stožera civilne zaštite.


Cilj ove inicijative je onemogućiti Stožer i državu da se dalje bore protiv pandemije, ocijenio je Habijan na konferenciji za novinare u vezi s početkom prikupljanja potpisa za referendumsku inicijativu kojom Most između ostalog traži da o epidemiološkim mjerama odlučuje Hrvatski sabor dvotrećinskom većinom.


Naglasivši kako je cilj ove inicijative onemogućiti Stožer i državu da se dalje bore protiv pandemije, Habijan je upozorio da bi odlučivanje dvotrećinskom većinom u Saboru usporilo brzo i učinkovito djelovanje.
Riječ o ničem drugom nego o “političkoj igri, niskom populizmu i skupljanju jeftinih političkih poena čime je Most”, kako je rekao Habijan, pokazao da su “politički profiteri na ugrozi ljudskog zdravlja”.


Prisjetio se i njihovih poruka s nedavnog prosvjeda protiv covid potvrda u Zagrebu i poručio kako su se prosvjednici smijali u lice svima koji su se u tom trenutku borili protiv koronavirusa.


„Tog dana kada su se oni smijali na glavnom zagrebačkom trgu, 63 naših sugrađana je preminulo. Oni su iznosili neke svoje prijedloge i jedan koji smo čuli je ivermektin, lijek za životinje protiv parazita. Je li to demokracija i ono što Most nudi kao alternativu?” pita se Habijan siguran da to hrvatski narod koji svakodnevno daje podršku Vladi i HDZ-u to ne želi.


Komentirajući navode Nikole Grmoje o porukama iz središnjice HDZ-a i prijetnjama otkazima onima koji će potpisati inicijativu, Habijan je rekao kako je Grmoja dio “najdemagoškije, najnevjerodostojnije i najlicemjernije skupine na društveno-političkoj sceni” nazvavši ga “gigantom u klevetama i lažima”.


„Zaista je sramotno da jedna takva osoba u Hrvatskom saboru i predstavlja hrvatski narod. Sramota za njega i sramota za tu nakupinu demagoga i licemjera”, zaključio je saborski zastupnik HDZ-a Damir Habijan.