POLICIJSKO NASILJE

Grčka odbija optužbe za nasilno vraćanje migranata na granici

Hina

Reuters

Reuters

"Snažno negiramo ove navode. Grčke granice su granice EU-a i djelujemo u skladu s međunarodnim i europskim pravom kako bismo ih zaštitili", poručio je priopćenjem grčki ministar migracija Notis Mitarachi.ATENA – Grčka je u četvrtak demantirale optužbe za nasilno vraćanje migranata na svojim granicama, istaknuvši da prema migrantima postupka u okviru međunarodnog prava.


Europska komisija je u četvrtak izrazila zabrinutost zbog izvješća o nasilnim vraćanjima migranata na vanjskim granicama u Grčkoj i Hrvatskoj, ističući da je to nezakonito i da se mora provesti istraga.


U više zemalja EU-a objavljene su snimke nasilja nad migrantima u Grčkoj i Hrvatskoj.
“Snažno negiramo ove navode. Grčke granice su granice EU-a i djelujemo u skladu s međunarodnim i europskim pravom kako bismo ih zaštitili”, poručio je priopćenjem grčki ministar migracija Notis Mitarachi.


Mitarachi je rekao kako je Europa i dalje meta kriminalnih skupina koje iskorištavaju ljude koji žele ilegalno ući u EU.


“Nećemo se ispričavati zbog našeg kontinuiranog fokusa na razbijanje krijumčarenja ljudi i zaštitu europske granice”, dodao je.