Hotel Pinea

VELIKA INVESTICIJA U POREČU Valamar Riviera u listopadu kreće s investicijom vrijednom 790 milijuna kuna

Hina

foto: Flickr

foto: FlickrZAGREB – Najveća hotelska kompanija u Hrvatskoj, Valamar Riviera u listopadu kreće s investicijom vrijednom 790 milijuna kuna u hotel Pinea u zoni Pical u Poreču, kao i uređenje plaža i šetnica s brojnim sadržajima u toj zoni, a sve planira dovršiti za sezonu 2021., izvijestili su danas iz te kompanije.


Tu je investiciju Valamar Riviera predstavila u utorak u Istarskoj sabornici u Poreču, istodobno izloživši i maketu koju građani mogu pogledati, a kako ističu, riječ je o najvećem projektu u hrvatskom turizmu, koji će na gradilištu u idućih godinu i pol dana angažirati velik broj lokalnih poduzeća i obrtnika.


Budući Pinea Hotel bit će luksuzni cjelogodišnji hotel s pet zvjezdica i 514 smještajnih jedinica, a imat će i najveći hotelski ‘event’ centar u Istri, s kongresnim kapacitetom za 1.200 gostiju. U planu je i otvaranje 500 cjelogodišnjih radnih mjesta te da se uz dovođenje gostiju bolje platežne moći poveća potrošnja, produlji sezona i poboljša kvaliteta plaža i šetnica u zoni Pical za građane i turiste.
“Ovim ulaganjem Valamar nastavlja strategiju podizanja kvalitete portfelja i usluga prema turizmu visoke dodane vrijednosti. Nova zona Pical predstavlja transformaciju porečkog turizma prema onome više kvalitete, koji će osigurati cjelogodišnji turizam i značajno povećati turističku vrijednost destinacije. Ulaganjem u zonu Pical uredit će se plaže, šetnice i rekreacijska zona te će se izgraditi unutarnji plivački bazen za građane i goste grada u skladu s misijom Valamara da razvija turizam na društveno odgovoran i održiv način”, poručio je predsjednik Uprave Valamara Željko Kukurin.


Porečki gradonačelnik Loris Peršurić smatra da će ta investicija potaknuti i jači razvoj lokalnog gospodarstva.


Iz Valamara ističu i da uz već realizirana ulaganja u prethodnom razdoblju, Valamar planira ukupno uložiti oko 1,5 milijardi kuna u zonu Pical, čime će, po njihovoj ocjeni, nastati jedna od najatraktivnijih turističkih zona u Hrvatskoj, koja uz hotel Pinea obuhvaća i ove godine otvorene objekte Valamar Collection Marea Suites, hotel Valamar Parentino (ex Zagreb), koje će proširiti i dodatno obogatiti sadržajima za sezonu 2020., kao i postojeće smještajne kapacitete hotela Valamar Pinia.


Najavljuju i proširenje gourmet ponuda s raznovrsnim restoranima i barovima, dodajući da će plaže, šetnice, sportske i rekreacijske sadržaje za građane i goste grada Poreča urediti u suradnji s Gradom Porečom, vodeći računa o hortikulturi i očuvanju zelenila sa sadnjom novog drveća, raslinja i ukrasnog bilja u zoni Pical.


Sveobuhvatno uređenje nove zone Pical, građanima Poreča će, uz 20 tisuća četvornih metara uređenih plaža i šetnica uz more, donijeti i četiri kilometra dugu uređenu rekreacijsku stazu, unutarnji sportski bazen s pet plivačkih staza te vanjski plimni morski 50-metarski bazen, što će, kako očekuju, potaknuti i daljnji razvoj sportova na vodi i općenito razvoj sporta na Poreštini.