Osnaživanje

Uprava Atlantic Grupe će od listopada biti proširena na šest članova; u Upravu ulazi i Lada Tedeschi Fiorio

Hina

Foto Lada Tedeschi Fiorio

Foto Lada Tedeschi FiorioZAGREB Uprava Atlantic Grupe će od početka listopada bi proširena na šest članova, a nakon što je Nadzorni odbor te kompanije u utorak odlučio o imenovanju tri nova člana Uprave – Lade Tedeschi Fiorio, koja zbog toga napušta Nadzori odbor, te Srećka Nakića i Enza Smrekara, objavili su iz Atlantica.


Kako se navodi u priopćenju, na danas održanoj sjednici Nadzornog odbora Lada Tedeschi Fiorio dala je izjavu o prestanku mandata u NO s 30. rujna ove godine te je Nadzori odbor donio odluku o imenovanju tri nova člana Uprave.


Tako će s 1. listopada Uprava Atlantic Grupe biti proširena na šest članova te će ju činiti predsjednik Uprave Emil Tedeschi i članovi Neven Vranković, Zoran Stanković, Lada Tedeschi Fiorio, Srećko Nakić i Enzo Smrekar.
Osnaživanje Uprave logičan je nastavak procesa definiranja korporativne strategije i prioriteta u daljnjem razvoju kompanije, započetog u veljači prošle godine, ističu iz Atlantic Grupe.


Navode i kako su kroz reviziju ukupne poslovne prakse te definiranje strategije i korporativnih prioriteta identificirana područja koja predstavljaju temelj transformacije za budućnost i ključne zamašnjake rasta, a kojima se prilagođava ukupna organizacija počevši s organizacijom Uprave.


“Ključna područja čine razvoj distribucije, fokusirana međunarodna ekspanzija portfelja Atlantic Grupe te spajanja i preuzimanja”, ističu iz kompanije.


Najavljuju pritom da će dosadašnja potpredsjednica Nadzornog odbora Lada Tedeschi Fiorio, koja zbog preuzimanja nove dužnosti koja je nespojiva s članstvom u NO kompanije napušta NO, kao članica Uprave imati nadležnost za poslovni razvoj i strategiju.


Srećko Nakić će kao novi član Uprave voditi brigu o ukupnoj distribuciji, a Enzo Smrekar će imati odgovornost za upravljanje brendovima Argeta i Donat Mg, koji imaju najveći internacionalni potencijal unutar portfelja Atlantic Grupe, navodi se u priopćenju.


Nadzorni je odbor na današnjoj sjednici predložio da se za novu članicu toga tijela izabere Monika Schultze, a taj će prijedlog uputiti na usvajanje glavnoj skupštini koja će biti zakazana za 17. listopada.


Monika Schulze globalna je voditeljica korisničkog i digitalnog iskustva u kompaniji Zurich Insurance Group. Sa širokim iskustvom u industriji osiguranja i robe široke potrošnje uspješno je tijekom 30 godina obavljala poslove na višim izvršnim pozicijama u različitim zemljama, ističe se uz ostalo u priopćenju.


Iz Atlantic grupe također navode da će s početkom listopada funkciju zamjenika predsjednika Nadzornog odbora preuzeti Siniša Petrović, a predsjednik Nadzornog odbora Zdenko Adrović će preuzeti i mjesto člana Komisije za reviziju.