Udar na džepove

Poznate neslužbene cijene goriva od utorka, čini se da nas čeka novo drastično poskupljenje

Portal Novi list

Foto Davor Puklavec/PIXSELL

Foto Davor Puklavec/PIXSELL

Ako Vlada ne intervenira, čeka nas novi udar na džepove građana. Eurosuper bi mogao stajati oko 16 kuna, a eurodizel i više od 16,50 kuna.Dizel i benzin mogli bi drastično poskupjeti od utorka. Prema neslužbenim informacijama HRT-a, eurosuper mogao bi stajati oko 16 kuna , a eurodizel i više od 16,50 kuna.


Ako Vlada ne intervenira…


U utorak, naime, prestaje vrijediti Vladina odluka o zamrzavanju cijena goriva. Ako Vlada ne intervenira, ove cijene koje je saznao HRT dovest će do novog udara na džepove hrvatskih građana.


Ministar gospodarstva rekao je da će odluka biti donesena nakon vikenda, a premijer je za ponedjeljak o toj temi najavio telefonsku sjednicu Vlade.


Apel malih distributera
– Mi danas još jednom molimo i apeliramo na Vladu da nama malim distributerima omogući maržu kojom možemo pokriti svoje troškove poslovanja i uredno plaćati svoje troškove prema državi.


Situacija je teška i može doći do zatvaranja naših benzinskih postaja u utorak.


Neće se to dogoditi zbog negativnih marži, već i zbog nemogućnosti dobavljanja goriva od jačih distributera, koji s nama ne žele sklapati ugovore sve dok stoji uredba na snazi, čak ni za avansno plaćanje robe.


Zato molimo liberalizaciju cijena i hitno uvođenje vaučera za potrebite građane, rekla je za HRT Vesna Debogović, predstavnica malih distributera goriva.