Priznanje

Paškoj sirani prestižna medalja za namaz Tartuf

Marinko Glavan

Sirni namaz Tartuf Paške sirane

Sirni namaz Tartuf Paške sirane

Nabava novog stroja se itekako isplatilaSirni namaz Tartuf Paške sirane osvojio je medalju na prestižnom ocjenjivanju sireva International Cheese Awards, održanom u Velikoj Britaniji.


Ovaj je proizvod Paška sirana u svoj asortiman uvrstila tek prošle godine, ulaganjem u nabavu stroja za topljenje sira, a specifičan je, osim po tartufima koji se u njega dodaju, i po udjelu ovčjeg mlijeka.


– Ovo je veliko priznanje za nas budući da se radi o jednom novitetu u paškom sirarstvu – proizvodnji sirnih namaza, kojima se prije nikada nismo bavili. Mi smo specijalizirani za proizvodnju tvrdih i polutvrdih sireva kao i ostale sirane na otoku Pagu.
Sirni namazi su nešto novo i posebno nas veseli što su ih kupci prepoznali, kaže Martina Pernar Škunca, voditeljica marketinga Paške sirane, dodajući da je medalja s International Cheese Awardsa snažan vjetar u leđa, potvrda dobro obavljenog posla, ali i motivacija za nove uspjehe.


– U nabavku stroja za proizvodnju sirnih namaza upustili smo se u ovim izazovnim vremenima i zaista smo dugo razvijali ovaj proizvod, ali ova medalja potvrđuje da je vrijedilo truda i da smo napravili odličan proizvod.


Zasad imamo dvije vrste namaza – Classic i Tartuf. Sirni namaz Classic radi se od miješanog, ovčjeg i kravljeg mlijeka, dok je drugi namaz, kako mu se i samo ime kaže – s tartufima.


U planu je i da proširimo ovu proizvodnu liniju, s novim okusima i dodacima. Medalja s International Cheese Awardsa je i najljepši dar za 75. jubilej koji slavimo ove godine, kaže Pernar Škunca.