Najavili

Od 1. lipnja Dukat povećava otkupnu cijenu mlijeka za još 15 lipa po litri

Portal Novi list

Duško Glišić, direktor Dukata / Foto: Boris Kovacev / CROPIX

Duško Glišić, direktor Dukata / Foto: Boris Kovacev / CROPIX

Ulažu 105 milijuna kuna na godišnjoj razini za održanje proizvodnje mlijeka na hrvatskim farmamaDukat nastavlja s povećanjem otkupne cijene mlijeka. Tako će od 1. lipnja za dodatnih 15 lipa povećati cijenu litre mlijeka predane u otkup što će, uz prethodna četiri povećanja od početka godine, ukupno činiti povećanje od 65 lipa po litri.


Ovime Dukat nastoji očuvati poslovanje i egzistenciju svojih farmera te osigurati nastavak proizvodnje mlijeka na hrvatskim farmama, a rezultirat će ulaganjem od 105 milijuna kuna godišnje u primarni sektor.


„Svi su dionici u mljekarskom sektoru, i proizvođači i prerađivači, suočeni s velikim izazovima zbog rasta ulaznih troškova i cijene energenata kojima se, nažalost, ne nazire kraj.
Naši kooperanti posluju u izrazito teškim uvjetima i mi osluškujemo njihove potrebe te poduzimamo sve što možemo kako bismo ih podržali u proizvodnji mlijeka“, izjavio je Duško Glišić, direktor Dukata, i dodao:


„Proizvodnja mlijeka treba biti postavljena u središte naše poljoprivredne strategije i tako poticana.


Zadatak svih dionika domaćeg mljekarskog sektora mora biti podizanje vrijednosti mlijeka u cjelokupnom opskrbnom lancu kako bismo zaustavili negativne trendove te pozivamo Vladu RH da hitno pronađe način kako dodatno pomoći primarnim proizvođačima mlijeka.“