Vrući stolac

Nakon tri ostavke i jednog odustajanja izabran novi direktor Ekoplusa, stiže iz Sava osiguranja

Marinko Glavan

Kristian Gašparini najavljuje da želi prenijeti svoja poslovna znanja i iskustva, kao i poslovni način razmišljanja u upravljanje EkoplusomKristian Gašparini novi je direktor Trgovačkog društva Ekoplus koje upravlja Centrom za gospodarenje otpadom Marišćina. Gašparini, menadžer i sadašnji regionalni direktor Sava osiguranja za Kvarner i Istru izabran je kao najbolji kandidat na javnom natječaju, provedenom u rujnu ove godine, na sjednici Skupštine Ekoplusa, održanoj u petak, 30. rujna, glasovima predstavnika Općine Viškovo, Grada Rijeke i Komunalnog društva Čistoća, dok je predstavnik Primorsko-goranske županije bio suzdržan.


Izbor Gašparinija za novog direktora potvrdila je Sanja Udović, predsjednica Skupštine TD-a Ekoplus.


Danas popisivanje ugovora


– Na sjednici Skupštine Trgovačkog društva Ekoplus d.o.o. koja je održana 30. rujna 2022. godine za predsjednika Uprave TD-a Ekoplus d.o.o. imenovan je Kristian Gašparini i to na mandat od četiri godine, počevši od dana 7. studenoga 2022. godine.
Do stupanja na dužnost novoimenovanog predsjednika Skupštine, a zaključno s danom 6. studenoga 2022. godine, TD Ekoplus d.o.o. vodit će tehnički rukovoditelj Centra za gospodarenje otpadom Marišćina Sanjin Đuran, koji trenutno obnaša i funkciju privremenog predsjednika Uprave društva.


Kristian Gašparini za novog predsjednika Uprave Ekoplusa imenovan je na temelju glasova Grada Rijeke, Komunalnog društva Čistoća i Općine Viškovo, dok je predstavnik Primorsko-goranske županije bio suzdržan, stoji u dopisu Sanje Udović.Gašpariniju koji bi danas trebao potpisati ugovor s Ekoplusom, protukandidati na natječaju bili su Sanjin Đuran, tehnički rukovoditelj Centra za gospodarenje otpadom Marišćina, koji trenutno obnaša i funkciju privremenog predsjednika uprave društva, te Damir Filipović, rukovoditelj održavanja na Marišćini.


Natječaj je bio raspisan nakon što je Aleksandar Bulog, inače profesor na Medicinskom fakultetu i voditelj Odsjeka za kontrolu voda, voda u prirodi, otpadnih voda, otpada, ekotoksikologiju i mikrobiologiju Nastavnog zavoda za javno zdravstvo PGŽ-a, odbio potpisati ugovor o radu sa Skupštinom društva, iako je na prethodnom natječaju, raspisanom na proljeće ove godine, bio izabran za direktora.


Izboru Buloga za direktora prethodile su ostavke trojice prethodnih direktora Ekoplusa, Luke Travena, Josipa Dedića i Miodraga Šarca, od kojih niti jedan nije dočekao kraj prvog mandata.


Netehnološko iskustvo


Gašparini je tijekom karijere radio u više osiguravajućih društava, kao i u telekomunikacijskoj kompaniji A1, a njegovim izborom potvrđena su nagađanja iz upućenih krugova da će na mjesto direktora ovoga puta biti postavljen netko s menadžerskim iskustvom, a ne nužno iz struke koja se bavi tehnologijom gospodarenja otpadom.


Novoizabrani direktor poručio je u kraćem telefonskom razgovoru da želi prenijeti svoja poslovna znanja i iskustva, kao i poslovni način razmišljanja u upravljanje Ekoplusom.


– Prvo što želim učiniti je dubinska analiza financija i poslovanja društva. Nakon toga sigurno će biti potrebno tehnološki, organizacijski i poslovno unaprijediti poslovanje, za što ćemo, vjerujem, moći iskoristiti i sredstva dostupna iz fondova Europske unije, kazao je Gašparini.