Chris Licht

CNN smanjuje broj zaposlenika, otpuštanja su u tijeku

Hina

Foto Reuters

Foto Reuters

Promjene će utjecati na "ljude, proračune i projekte", istaknuo je Licht.Chris Licht, čelnik CNN-a koji je u vlasništvu Warner Brosa, obavijestio je zaposlenike dopisom u srijedu da su u tijeku otpuštanja, navodi se u e-mailu koji je Reuters dobio na uvid.


Licht je rekao da će CNN obavijestiti o tome manji broj osoba, uglavnom neke od svojih plaćenih suradnika u srijedu, a pogođene zaposlenike u četvrtak, stoji u dopisu.


O drugim detaljima Licht će zaposlene obavijestiti u četvrtak poslijepodne.
“Znam da ove promjene utječu i na naše kolege koji odlaze i na one koji ostaju”, napisao je Licht. “Mi imamo resurse podržati vas”, dodao je.


Smanjenje radnih mjesta bilo je očekivano i događa se dok neke tvrtke nastoje obuzdati troškove i smanjiti broj zaposlenih kako bi se pripremile za gospodarsko usporavanje, navodi Reuters.


U listopadu je Licht upozorio da će CNN doživjeti promjene, navodeći “rasprostranjenu zabrinutost oko zbog stanja globalne ekonomije”.


Promjene će utjecati na “ljude, proračune i projekte”, istaknuo je Licht.


Operater kabelskih kanala AMC Networks u utorak je priopćio da će otpustiti 20 posto svog osoblja u SAD-u jer se suočava s pritiscima industrije i izazovnim gospodarstvom.