Novi podaci

Broj zaposlenih u industriji u Hrvatskoj još pao u odnosu na lani. Najviše radnih mjesta izgubljeno je u brodogradnji

Hina

Foto Marko Gracin

Foto Marko Gracin

Najveći pad zaposlenosti na godišnjoj razini zabilježen je u proizvodnji ostalih prijevoznih sredstava, odnosno brodogradnji, za 32,9 posto, te u proizvodnji koksa i rafiniranih naftnih proizvoda, za 15,9 postoUkupan broj zaposlenih u industriji u rujnu ove godine ostao je nepromijenjen u odnosu na kolovoz, dok je u odnosu na rujan prošle godine manji za 3,2 posto, pokazuju podaci Državnog zavoda za statistiku (DZS).


Podaci o kretanju zaposlenosti u industriji u rujnu u odnosu na kolovoz razvrstani po nacionalnoj klasifikaciji djelatnosti, pokazuju najveći rast zaposlenosti, za 6,2 posto, u proizvodnji duhanskih proizvoda te u ostaloj prerađivačkoj industriji, za 2,5 posto.


Broj zaposlenih istodobno je najviše pao u proizvodnji ostalih prijevoznih sredstava, odnosno brodogradnji, za 4,7 posto, te u proizvodnji pića, za 1,4 posto.
Godišnja usporedba pokazuje da je u rujnu najveći rast zaposlenosti zabilježen u proizvodnji duhanskih proizvoda, za 9,1 posto.


Najveći pad zaposlenosti na godišnjoj razini zabilježen je u proizvodnji ostalih prijevoznih sredstava, odnosno brodogradnji, za 32,9 posto, te u proizvodnji koksa i rafiniranih naftnih proizvoda, za 15,9 posto.


Ukupna proizvodnost rada u industriji u prvih devet mjeseci ove godine je porasla 4 posto u odnosnu na isto razdoblje lani.