ILEGALNO NAORUŽAN

Gospićanin dragovoljno predao pušku, a policija mu tijekom pretresa kuće našla još četiri

Marin Smolčić

Osumnjičeni je uhićen i doveden pritvorskom nadzorniku Policijske uprave ličko-senjskePolicijski službenici Policijske postaje Gospić dovršili su kriminalističko istraživanje nad 65-godišnjakom zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari.


U sklopu kriminalističkog istraživanja izvršena je pretraga prostorija i osobnog automobila koje on koristi, te je upoznat da prije početka pretrage može predati nezakonito oružje  ukoliko ga posjeduje i predao je jednu automatsku pušku PAP 7,62 mm, 128 komada pripadajućeg streljiva, okvir za pušku i prigušivač.


Pretragom su policijski službenici pronašli još jednu poluautomatsku pušku, snajpersku pušku, dvije puške vojnog podrijetla s optikom, prigušivač ručne izrade i 11 komada streljiva vojnog podrijetla, koje je neovlašteno posjedovao.
Osumnjičeni je uhićen i doveden pritvorskom nadzorniku Policijske uprave ličko-senjske, a kaznena prijava dostavljena je nadležnom državnom odvjetništvu.