POKUŠAJ KRAĐE

“Genijalni” lopov u Mošćeničkoj Dragi maznuo novčanik, torbicu i uređaj za lociranje: Ne, nije ga bacio

Vladimir Mrvoš

Foto Arhiva/NL

Foto Arhiva/NLMOŠĆENIČKA DRAGA – Kaznenom prijavom za počinjenje kaznenog djela krađe završeno je kriminalističko istraživanje nad 65-godišnjim hrvatskim državljaninom koje su proveli policijski službenici Policijske postaje Opatija. Kriminalističko istraživanje je provedeno po prijavi 20-godišnje austrijske državljanke kojoj je tijekom jučerašnjeg dana na šetalištu u Mošćeničkoj Dragi iz naprtnjače na leđima otuđena torbica s dokumentima, bankovnim karticama, novcima i drugim predmetima vrijednosti oko 1800 kuna.


Istraživanjem je utvrđeno da je 65-godišnjak iskoristio nepažnju austrijske turistkinje te joj iz naprtnjače otuđio torbicu s navedenim predmetima, ali nije znao da je u torbici i uređaj za lociranje, tzv. lokator, kojim se vrlo brzo može otkriti lokacija odnosno kretanje otuđene torbice. Tako su policijski službenici u ekspresnom roku došli do počinitelja i zatekli ga sa svim otuđenim predmetima koji su vraćeni vlasnici.
Priveli su ga na kriminalističko istraživanje te je nakon završetka protiv 65-godišnjeg osumnjičenika podnijeta kaznena prijava mjerodavnom državnom odvjetništvu u redovnom postupku.