RAT SE NASTAVLJA

Eksplozije odjeknule u dvije vojne zrakoplovne baze na zapadu Rusije, traju raketni napadi na Ukrajinu

Hina

Reuters

Reuters

"Rakete su lansirane", kazao je glasnogovornik ukrajinskih zračnim snaga Jurij Ihnat, a šef osoblja u predsjedničkom uredu Andrij Jermak je upozorio ljude da "ne ignoriraju znak za uzbunu".KIJEV – Ukrajina je u ponedjeljak objavila da je Rusija izvela nove raketne napade pa su u brojnim dijelovima zemlje oglašene sirene za uzbunu.


Uzbuna se čula u Kijevu i većim dijelom Ukrajine.


“Rakete su lansirane”, kazao je glasnogovornik ukrajinskih zračnim snaga Jurij Ihnat, a šef osoblja u predsjedničkom uredu Andrij Jermak je upozorio ljude da “ne ignoriraju znak za uzbunu”.
Za sada nema dojava o žrtvama ili materijalnoj šteti.


Na udaru ruskih snaga posljednjih je tjedana posebno bila energetska infrastruktura i stanovnici su često ostajali bez struje i grijanja.


Najmanje tri osobe su poginule i više ih je ozlijeđeno nakon eksplozije u dvije vojne zrakoplovne baze na zapadu Rusije u ponedjeljak.


“Neidentificirana bespilotna letjelica napala je zračnu bazu u Saratovskoj oblasti”, izvijestila je Baza.


Dvije osobe su prevezene u bolnicu, a prema izvještajima oštećena su dva zrakoplova.


Otprilike u isto vrijeme, kamion s benzinom eksplodirao je na pisti u Rjazanskoj oblasti, južno od Moskve. Tri osobe su poginule, a pet ih je ozlijeđeno.


Zasad se ne zna uzrok eksplozije u Rjazanu. Prema nekim navodima oštećen je jedan zrakoplo.


Navodno je u Saratovu oštećen strateški bombarder T-95 koji Rusija koristi za gađanje ukrajinske energetske infrastrukture.


Za sada nije jasno tko je odgovoran za eksplozije, navodi Reuters.