NESREĆA

Serija eksplozija u tvornici oružja u Beogradu: Dva radnika poginula, 16 ozlijeđenih

Hina, P. N.

Mediji javljaju da su najmanje tri osobe ozlijeđene, a ima i nestalih za kojima se traga. Kod ozlijeđenih je riječ o opekotinama. BEOGRAD – Dva radnika su poginula, 16 ih je ozlijeđeno, a nekoliko se smatra nestalima u eksploziji koja se dogodila u utorak poslijepodne u tvornici protugradnih raketa u predgrađu Beograda, javlja Radiotelevizija Srbije (RTS).


Eksplozija je se dogodila u tvornici “EdePro” koja proizvodi rakete za protugradnu obranu, a RTS  je,  pozivajući se na neslužbena saznanja, objavila da ima nestalih osoba za kojima se traga.


Poslije 14 sati odjeknula je jedna jača, a potom i nekoliko slabijih eksplozija u skladištu raketnog goriva površine 260 četvornih metara, u kojem se nalazilo 500 raketa s 30 kilograma eksploziva.
Prema prvim informacijama, u pogonu tvornice bilo je stotinjak radnika, no RTS javlja da ih je bilo 40.


Dva radnika su nastradala, a 16 je ozlijeđeno, rekao je novinarima zapovjednik vatrogasno-spasilačke brigade Beograd Miloš Majstorović.


Ozlijeđeni su s opeklinama zasad neutvrđenog stupnja prevezeni u Urgentni centar i u Vojno-medicinsku akademiju, a vatrogasne ekipe uz pomoć policije i hitne pomoći uspjele su spasiti četvoricu radnika.


Na mjestu nesreće interveniralo je 11 vozila s 36 vatrogasaca, kojima je upućeno pojačanje, navode mediji.


Kako Nova.rs doznaje od mještana prigradskog naselja Leštane, eksplozija je bila snažna, a pojedinim građanima su popucala stakla na prozorima.


Na snimci objavljenoj na Twitteru vide se automobili koji gore u neposrednoj blizini tvornice.