Kaznena prijava

Došao na terasu ličkog lokala pa uperio pištolj u glavu sestre vlasnika

Šarlota Brnčić

Ilustracija

Ilustracija

Oštećenik je uspio, u cilju sprečavanja daljnjeg napada, oduzeti osumnjičeniku plinski pištolj koji mu je tada izrekao više prijetnji usmrćenjem i podmetanjem požaraOpćinsko državno odvjetništvo u Rijeci je, po primitku kaznene prijave PU primorsko-goranske protiv 39-godišnjaka zbog prijetnje, ispitalo osumnjičenog muškarca. Predloženo je zatim da mu se, kako ne bi utjecao na svjedoke i ponovio kazneno djelo, odredi istražni zatvor, a što je sudac istrage prihvatio.


Sumnjiči ga se da je 1. srpnja oko 22 sata, na području Ličko-senjske županije, u cilju da kod vlasnika jednog ugostiteljskog objekta izazove osjećaj straha, došao na terasu lokala držeći u ruci plinski pištolj kojeg je prvo usmjerio prema gostima, a potom je prišao sestri vlasnika objekta koja je tamo zaposlena te joj, uperivši plinski pištolj u predjelu glave, izrekao prijeteće riječi.


Oštećenik je uspio, u cilju sprečavanja daljnjeg napada, oduzeti osumnjičeniku plinski pištolj koji mu je tada izrekao više prijetnji usmrćenjem i podmetanjem požara.
Opisano osumnjičenikovo postupanje izazvalo je kod vlasnika ugostiteljskog objekta i njegove sestre osjećaj straha i osobne nesigurnosti.