VISOKA SEZONA

Danas će biti gužvi na prometnicama: Usporeno je oko Krčkog mosta, dio magistrale zatvoren zbog bure

Hina

Foto Arhiva/NL

Foto Arhiva/NL

Povremena usporavanja zbog veće gustoće prometa su i na zagrebačkoj i riječkoj obilaznici , na Krku i Krčkom mostu u oba smjera, duž Jadranske i Ličke magistrale.ZAGREB – Zbog bure na Jadranskoj magistrali između Novog Vinodolskog i Senja te Karlobaga i Svete Marije Magdalene promet je zabranjen za I. skupinu vozila – autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle, poručuju u nedjelju iz Hrvatskog autokluba upozoravajući i na gust promet i kolone.


Kolnici su mokri i skliski u sjevernoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj


Zbog veće gustoće prometa vozi se usporeno, u koloni u pokretu, na pojedinim dionicama autocesta: A1 Zagreb-Split-Ploče, A2 Zagreb-Macelj, A3 Bregana-Lipovac, A4 Goričan-Zagreb, A6 Rijeka-Zagreb i A7 Rupa-Rijeka, povremeno u oba smjera. Povremena usporavanja zbog veće gustoće prometa su i na zagrebačkoj i riječkoj obilaznici , na Krku i Krčkom mostu u oba smjera, duž Jadranske i Ličke magistrale, na Istarskom ipsilonu u smjeru graničnih prijelaza Kaštel i Plovanija, na većini graničnih prijelaza te u pojedinim trajektnim lukama i pristaništima.
Na A1 Zagreb-Split-Ploče povećana gustoća prometa je između čvorova Lučko i Zadar II u smjeru Dubrovnika. HAK  upozorava i na prometnu nesreću na autocesti A1 kraj naplatne postaje Lučko u smjeru Zagreba kao i na nesreću između čvora Gospić i Gornja Ploča.


Kolona osobnih i teretnih vozila ispred graničnog prijelaza Bajakovo u smjeru Srbije je oko jedan kilometar.


Zabrana prometa za teretna vozila najveće dopuštene mase iznad 7,5 tona na pojedinim cestama u Istri i priobalju bit će danas od 12 do 23 sata. Zabrane nema na autocestama i državnoj cesti DC1.