ŽDO u Puli

Otvara se istraga zbog oružane pljačke kasinu u Rovinju; razbojnik odnio 150.000 kuna

Šarlota Brnčić

Foto Emica Elvedji/PIXSELL

Foto Emica Elvedji/PIXSELL

Sumnja se da je maskiran i uz uporabu noža počinio razbojništvo u kasinu u Rovinju odnosno da je prišao s leđa 47-godišnjoj zaposlenici te ju uhvatio za ovratnik prsluka i košulje i drugom rukom prislonio nož uz vrat tražeći da otvori sef. Oštećenica je, u strahu za vlastiti život, to i učinila...


Županijsko državno odvjetništvo u Puli-Pola je 13. studenog 2021. prvi put ispitalo 26-godišnjeg državljanina Republike Hrvatske te je donijelo rješenje o provođenju istrage protiv okrivljenika zbog sumnje da je počinio kazneno djelo protiv imovine razbojništvom, jedno kazneno djelo protiv zdravlja ljudi neovlaštenom proizvodnjom i prometom drogama te jedno kazneno djelo protiv gospodarstva nedozvoljenom trgovinom.


Postoji osnovana sumnja da je okrivljeni 26-godišnjak 9. studenog 2021., maskiran i uz uporabu noža počinio razbojništvo u kasinu u Rovinju odnosno da je prišao s leđa 47-godišnjoj zaposlenici te ju uhvatio za ovratnik prsluka i košulje i drugom rukom prislonio nož uz vrat tražeći da otvori sef. Oštećenica je, u strahu za vlastiti život, to i učinila te je okrivljenik uzeo iz sefa novac u ukupnom iznosu od 150.000,00 kuna.


Osnovano se sumnja da je 12. studenog 2021. u Rovinju, neovlašteno radi daljnje prodaje, kod sebe držao 5,5 grama droge amfetamin i 125 grama droge marihuana.


Osnovano se sumnja i da je 10. studenog 2021. u Rovinju, za iznos od 260,00 kuna kupio od nepoznate osobe i kod sebe neovlašteno držao rezani duhan u ukupnoj količini od 1990 grama koji nije označen duhanskim markicama nadležnog ministarstva.


Sudac istrage Županijskog suda u Puli-Pola prihvatio je prijedlog ovog državnog odvjetništva i odredio istražni zatvor protiv okrivljenika zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela.