Predani pritvorskom nadzorniku

Završena istraga nad osumnjičenima za podmetanje požara na BMW-u

Hina

NL arhiva

NL arhiva

Sumnja se da je osumnjičeni 23-godišnjak po prednjem dijelu automobila polio zasad neutvrđenu lako zapaljivu tekućinu, dok je osumnjičeni 22-godišnjak zapalio predmet i bacio ga na voziloDovršeno je kriminalističko istraživanje nad dvojicom muškaraca, osumnjičenih za podmetanje požara na BMW-ovom terencu u Maksimiru u kolovozu ove godine, izvijestila je u srijedu zagrebačka policija.


Istragom je utvrđeno da su osumnjičeni 26. kolovoza došli u Fijanovu ulicu u Zagrebu s namjerom da zapale osobni automobil, marke BMW X5 zagrebačkih oznaka u vlasništvu trgovačkog društva iz Zagreba, kojim se koristio 40-godišnjak.


Sumnja se da je osumnjičeni 23-godišnjak po prednjem dijelu automobila polio zasad neutvrđenu lako zapaljivu tekućinu, dok je osumnjičeni 22-godišnjak zapalio predmet i bacio ga na vozilo.
Uslijed toga izbio je požar na BMW-u te se proširio i na obližnji parkirani automobil.


Mediji navode kako se BMW-om koristio bivši nogometaš Dinama Dario Zahora, a da mu je vlasnik bio Dario Banožić (44) koji je već prije dvije godine bio na meti kriminalaca. Napominju i kako su osumnjičeni identificirani zahvaljujući snimkama nadzornih kamera, dok motiv još nije poznat, kao ni to je li meta bio Zahora ili netko drugi.


Osumnjičeni dvojac predan je pritvorskom nadzorniku, a posebno izvješće dostavljeno je Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu.