Splitski bjegunac

Zatvoren i Božićev pomagač, evo što mu sve policija stavlja na teret i što ga čeka

Hina

Foto Ivo Cagalj/PIXSELL

Foto Ivo Cagalj/PIXSELL

Organizirao je Ivanu Božiću prijevoz do svoje unajmljene kuće, primio ga u kuću i omogućio mu boravak u njojJedan od dvojice muškaraca koji su Solinjaninu Ivanu Božiću, osumnjičenom za pokušaj teškog ubojstva mladog policajca, pomogli u bijegu od policije završio je u istražnom zatvoru, objavljeno je u subotu popodne na stranicama odvjetništva.


Kako se navodi, postoji osnovana sumnja da je osumnjičenik (1991.) u večernjim satima 30. studenoga, u Solinu, iako je znao da policija traži mušku osobu zbog pokušaja teškog ubojstva, organizirao mu prijevoz do svoje unajmljene kuće. Primio ga je u kuću i omogućio mu boravak u njoj sve do 1. prosinca, a sve kako policija ne bi otkrila i uhitila tu osobu.


Drugog uhićenog muškarca (2000.) se sumnjiči da je 30. studenoga u Solinu, znajući policija traži muškarca zbog pokušaja teškog ubojstva, primio ga u svoj dom, dao mu na korištenje mobilni telefon i gorivo za svoj moped, a sve kako policija ne bi otkrila i uhitila tu osobu, navodi se.
“Općinsko državno odvjetništvo u Splitu predložilo je da se protiv obojice osumnjičenika odredi istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja djela.


Sudac istrage Županijskog suda u Splitu je u odnosu na prvog osumnjičenika (1991.) prihvatio prijedlog i odredio mu istražni zatvor, dok je u odnosu na drugog osumnjičenika (2000.) odbio prijedlog za određivanje istražnog zatvora”, piše na stranicama odvjetništva.


Protiv takve odluke suca istrage Državno odvjetništvo je najavilo žalbu.