Kaznena prijava

Zaraženi 36-godišnjak prekršio mjeru izolacije, narušavao javni red i mir udarajući na cesti 61-godišnjaka

Šarlota Brnčić

Foto Davorin Visnjic/PIXSELL

Foto Davorin Visnjic/PIXSELL

U Bedekovčini na cesti naselja Sovinjak narušavao je zatim javni red i mir na način da je nekoliko puta udario 61-godišnjaka. Tom prilikom 61-godišnjak, srećom, nije zadobio tjelesne ozljede

Novi slučaj širenja i prenošenja zarazne bolesti zabilježen je na području Krapinsko-zagorske županije, a muškarac zaražen korona virusom ovoga puta je i napao sugrađanina.
Kako je poslijepodne priopćeno iz PU krapinsko-zagorske, sumnja se da se 36-godišnjak nije pridržavao epidemioloških mjera i izolacije koja mu je određena od 2. do 12. studenog, a zbog dijagnosticirane zarazne bolesti COVID-19. Naime, utvrđena je sumnja da je u nedjelju, 8. studenog u poslijepodnevnim satima svjesno napustio mjesto prebivališta.
U Bedekovčini na cesti naselja Sovinjak narušavao je zatim javni red i mir na način da je nekoliko puta udario 61-godišnjaka. Tom prilikom 61-godišnjak, srećom, nije zadobio tjelesne ozljede.
Protiv 36-godišnjaka će nadležnom državnom odvjetništvu redovnim putem biti podnijeta kaznena prijava zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela „Širenje i prenošenje zarazne bolesti“, te će također biti podnijet i optužni prijedlog nadležnom prekršajnom sudu zbog sumnje u počinjenje prekršaja Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.