Splitski nasilnik

Vrijeđao policajce i opetovano prijetio smrću. U pokušaju bijega jednog od njih udario i vratima

Šarlota Brnčić

Prilikom ispitivanja kod zamjenice ODO-a vrijeđao ju je raznim pogrdnim riječima.Nad uhićenim 35-godišnjakom pod sumnjom u dva kaznena djela i to prijetnje i prisile prema službenoj osobi dovršena je krim-obrada, a u pitanju je slučaj narušavanja javnog reda i mira od prije dva dana u splitskom hostelu.


Kako navode iz PU splitsko-dalmatinske, 35-godišnjaka su uhitili po dojavi o narušavanju javnog reda i mira u Splitu u hostelu, a prilikom intervencije na mjestu događaja u cilju utvrđivanja identiteta odbio je policijskim službenicima na uvid dati osobnu iskaznicu.


Nakon toga je vrijeđao policajce i uputio prijetnje smrću dok je jednog od njih rukama udario u predjelu prsišta, a potom ga je udario i vratima prilikom pokušaja bijega.
Nadalje, prilikom privođenja je prijetio smrću policijskom službeniku, a to je ponovio i tijekom dovođenja kod zamjenice općinskog državnog odvjetnika.


Nije stao na tome već je prilikom ispitivanja kod zamjenice ODO-a istu vrijeđao raznim pogrdnim riječima i narušavao javni red i mir.


Protiv 35-godišnjaka je podnijet Optužni prijedlog zbog prekršaja, te kaznena prijava za dva kaznena djela prijetnje i kaznenog djela prisile prema službenoj osobi. Nadalje, 35-godišnjaku je uručen i Obvezni prekršajni nalog sukladno čl. 16. Zakona o osobnoj iskaznici i sukladno čl. 4. Zakona o prebivalištu.