Nadzor prometa

Vozio teretno vozilo sa čak 3,07 promila; godinu dana ne smije za volan

Šarlota Brnčić

SNIMIO SERGEJ DRECHSLER

SNIMIO SERGEJ DRECHSLER

sključen je iz prometa i smješten u posebne prostorije policijske postaje. Zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama izrečena mu je novčana kazna od 10 tisuća kuna i zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilom B kategorije u trajanju od 12 mjeseciPulska prometna policija su zaustavila je 43-godišnjaka koji je upravljao teretnim vozilom Iveco, pulske registarske oznake, Partizanskim putem iz smjera Galižane u smjeru Pule. Vozač je alkotestiran te je utvrđeno da upravlja pod utjecajem alkohola od čak 3,07 promila.


Isključen je iz prometa i smješten u posebne prostorije policijske postaje. Zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama izrečena mu je novčana kazna od 10 tisuća kuna i zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilom B kategorije u trajanju od 12 mjeseci.


 


Alkoholizirani vozač na autocesti A1
 


Na autocesti A1, kod tunela Sveti Marko, zaustavljen je automobil delničkih registarskih oznaka kojim je, pod utjecajem alkohola od 2,88 promila, upravljao 49-godišnjak. Vozač je isključen iz prometa i do prestanka djelovanja opojnog sredstva smješten u posebne prostorije policije te će biti sankcioniran sukladno odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama.


 


Pijan u traktoru


 


Sličan »ulov« imali su policajci i u mjestu Crni Potok na području Topuskog, gdje je zaustavljen traktor sisačkih registracija kojim je pod utjecajem alkohola od 1,9 promila upravljao 67-godišnjak s područja Topuskog.


Uhićen je i zbog počinjenih prekršaja doveden nadležnom Općinskom sudu koji ga je kaznio novčanom kaznom u iznosu od 10.000 kuna i izrekao zaštitnu mjera zabrane upravljanja motornim vozilima »F« kategorije u trajanju od mjesec dana.