Vikend akcija

Vozio po Vrbovskom s 2,10 promila u krvi, Albanac jurio autocestom 195 km/h

Šarlota Brnčić

Foto Pixsell

Foto Pixsell

Najveća brzina od 195 km/h izmjerena je na 1. studenoga na autocesti Rijeka-Zagreb u blizini vijadukta Severinske Drage, gdje je posada policijskog presretača zaustavila 23-godišnjeg državljanina Albanije, koji je upravljao AudijemNajveća koncentracija alkohola od 2,10 promila izmjerena je prošlog vikenda 35-godišnjem vozaču Volkswagena, riječkih registracijskih oznaka, zaustavljenom poslije ponoći 1. studenoga na području Vrbovskog.


Zadržan je u službenim prostorijama policije do prestanka djelovanja alkohola te je protiv njega podnijet optužni prijedlog kojim je predloženo izricanje novčane kazne u iznosu 10.000 kuna i zaštitne mjere zabrane upravljanja vozilom „B“ kategorije na rok od šest mjeseci.


Najveća brzina od 195 km/h izmjerena je na 1. studenoga na autocesti Rijeka-Zagreb u blizini vijadukta Severinske Drage, gdje je posada policijskog presretača zaustavila 23-godišnjeg državljanina Albanije, koji je upravljao Audijem, albanskih registracijskih oznaka.
Kretao se u smjeru Zagreba navedenom brzinom unatoč tome što je na tom mjestu ograničenju brzine od 110 km/h. Izrečena mu je novčana kazna u iznosu od 5.000 kuna i zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilom „B“ kategorije na području Republike Hrvatske rok od 30 dana.


Inače, ovog vikenda dogodile su se 25 prometne nesreće, u kojima je jedna osoba teže, a dvije su osobe lakše ozlijeđene.