Nesreća u Radničkoj ulici

Vozačica ‘pod gasom’ od čak 2,29 promila usred bijela dana skrivila prometnu na Podvežici

Šarlota Brnčić

NL arhiva

NL arhiva

Nesreća se dogodila u 12.50 sati u Radničkoj ulici kada je pijana 62-godišnjakinja oduzela prednost drugom automobilu, također marke Fiat, prilikom uključivanja u prometSamo pukom srećom izbjegnute su teže posljedice nakon što je vozačica dobrano pod gasom jučer u Rijeci doživjela prometnu nesreću.


Kako je priopćeno iz PU primorsko-goranske, 62-godišnja vozačica Fiata, pod utjecajem alkohola u koncentraciji od 2,29 promila, skrivila je prometnu nesreću s materijalnom štetom.


Nesreća se dogodila u 12.50 sati u Radničkoj ulici kada je pijana 62-godišnjakinja oduzela prednost drugom automobilu, također marke Fiat, prilikom uključivanja u promet.
Radi izazivanja prometne nesreće, privedena je i smještena u prostorije policije do prestanka djelovanja alkohola. Prema odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama, po završetku postupanja je zbog počinjenih prekršaja protiv nje podnesen optužni prijedlog nadležnom općinskom sudu s novčanom sankcijom od 24.000 kuna i mjerom zabrane upravljanja vozilom na rok od četiri mjeseca.


Ovoga puta je nesreća srećom završila samo s materijalnom štetom, no vrlo često, prometne nesreće u kojima sudjeluju alkoholizirani vozači rezultiraju s teškim i kobnim posljedicama.