Širenje zaraze

Vlasnik lokala na Pelješcu organizirao privatnu zabavu za goste. Policija našla i djecu

Šarlota Brnčić

Snimio S. DRECHSLER

Snimio S. DRECHSLER

Naime, policijski službenici su sinoć, nakon dojave građana da lokal radi, u istom zatekli održavanje privatne zabave na kojoj je prisustvovalo 13 gostiju, od kojih su dvoje djecaDovršenim kriminalističkim istraživanjem u Policijskoj postaji Ston 60-godišnji vlasnik ugostiteljskog objekta s područja Pelješca osumnjičen je da je počinio prekršaj iz Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti.


Naime, policijski službenici su sinoć, nakon dojave građana da lokal radi, u istom zatekli održavanje privatne zabave na kojoj je prisustvovalo 13 gostiju, od kojih su dvoje djeca.


Osim vlasnika i gostiju, unutar objekta zatečena je i 55-godišnja suvlasnica te dvije zaposlenice lokala, iako je Odlukom o nužnim epidemiološkim mjerama kojima se ograničavaju okupljanja i uvode druge nužne epidemiološke mjere i preporuke, a koja je i dalje na snazi, naložena obustava rada ugostiteljskih objekata.
Svi zatečeni prekršajno su sankcionirani zbog nenošenja maske za lice, dok je vlasnik objekta, sankcioniran i zbog nepoštivanja zabrane organiziranja privatnog okupljanja.


Policija je o svemu obavijestila i Državni inspektorat, koji će poduzeti daljnje mjere i radnje iz svoje nadležnosti.