Dovršen očevid

Veliki požar u Lovranu izazvao je kvar na – klima uređaju

Vladimir Mrvoš

Brzom reakcijom susjeda koji je primijetio dim iz stana te žurno pozvao vlasnike, oni su uz njegovu pomoć, kao i ostali ukućani, izašli iz stana prije nego se požar proširioLOVRAN – Policijski službenici Policijske postaje Opatija u suradnji s protupožarnim inspektorom, završili su očevid požara koji je u srijedu, 14. srpnja oko 13 sati, izbio u stanu u potkrovlju zgrade u središtu Lovrana, u vlasništvu 47-godišnje hrvatske državljanke.


Požar su ugasili pripadnici JVP Opatija, DVD Opatija, DVD Lovran, DVD Kras Šapjane, I DVD Sisol Mošćenička Draga oko 16.30 sati i nema ozlijeđenih osoba.


Naime, brzom reakcijom susjeda koji je primijetio dim iz stana te žurno pozvao vlasnike, oni su uz njegovu pomoć, kao i ostali ukućani, izašli iz stana prije nego se požar proširio.
Prema rezultatima očevida, uzrok požara je tehnički čimbenik. Do požara je došlo zbog kvara na klima uređaju u stanu u potkrovlju koji se potom proširio na cijeli kat i krovište zgrade. Stan je u potpunosti izgorio te veći dio krovišta, a požarom su oštećena još četiri stana u zgradi kao i stubište. Sveukupna materijalna šteta procjenjuje se na više stotina tisuća kuna.


Za vrijeme gašenja požara od 14.10 do 15,36 sati promet DC 66 kroz Lovran je bio obustavljen za sva vozila i preusmjeren na alternativne pravce. Potom se odvijao naizmjenično sve do 22.45 sati kada je normaliziran.