Gore šuma i makija

Veliki požar na Kozjaku, dignuti kanaderi: “Ozlijeđen je vatrogasac, obranili smo kuće”

Portal Novi list

Foto Ivo Cagalj, Pixsell

Foto Ivo Cagalj, Pixsell

Opožarena površina je ogromna, no prve službene procjene još nisu stigleNa Kozjaku iznad Kaštel Šućurca danas je oko 13.30 sati izbio velik požar, u kojem je jedan vatrogasac ozlijeđen, javlja Dalmacija Danas.


U Operativnom vatrogasnom centru Splitsko-dalmatinske županije javljaju da gore borova šuma i makija. Dignute su zračne snage, a stanovnici javljaju da se dio požara bio približio kućama.


“Jedan vatrogasac je lakše ozlijeđen. Srećom, nije bilo ništa opasno. Jednom vatrogascu upali su pepeo i čestice gustog dima u oči te je morao na ispiranje jer kratkotrajno nije mogao gledati”, rekao je za Dalmaciju Danas zapovjednik DVD-a Mladost iz Kaštel Sućurca Nenad Bonacin.
Opožarena površina je ogromna, no prve službene procjene još nisu stigle. Situacija je sada ipak bitno bolja nego ranije tijekom poslijepodneva.


“Zapadni dio požara je i dalje aktivan i radi se na gašenju. Istočni dio nije lokaliziran, ali je požar zaustavljen te se radi na saniranju terena.


Obranjeni su planinarski dom Putalj, crkvica sv. Jurja, ali i vojno postrojenje na vrhu Kozjaka. S južne strane požarišta obranjene su kuće.


Na trenu je preko 100 vatrogasaca i 30-ak vozila iz 14 vatrogasnih društava. Požar je prebacio na sjevernu stranu planine. Kanaderi to gase, ali taj dio požara nije opasan”. rekao je zapovjednik Bonacin za Dalmaciju Danas.