Opsadno stanje

Velika potraga za vozačem Golfa po Splitu, policija pretresa aute. Bjegunac je već osuđivan

Portal Novi list, Hina

Foto PU Splitsko-dalmatinska

Foto PU Splitsko-dalmatinska

Ivan Božić (29) Golfom je srušio mladog policajca koji ga je pokušao zaustaviti, pa pobjegao​U Splitu i na cestama okolnih gradova i općina u srijedu navečer traje opsežna potraga za Ivanom Božićem, koji je prošle noći oko jedan sat golfom u središtu grada srušio mladog policajca koji ga je pokušao zaustaviti.


Potraga za automobilom i vozačem počela je odmah nakon što se Božić u Ulici Domovinskog rata nešto prije jedan sat nije zaustavio na policijski znak stop, nego je automobilom snažno udario 20-godišnjeg policajca vježbenika te pobjegao.


Automobil pronađen u Solinu


Vozilom Hitne medicinske pomoći policajac je prevezen u splitski KBC, gdje je utvrđeno da je životno ugrožen.

Odmah je počela potraga za ​vozačem, a rano poslijepodne, nakon što je policija objavila fotografiju vozila​,​ golf je pronađen u Solinu, no Božiću nije bilo traga.


Od tada se intenzivno pregledava svaki dio Solina, a potraga se proširila na šire područje oko Splita. U nju su uključeni svi rodovi policije.


“Potraga je u intenzivnoj fazi. Dakle, već od 00:50, nakon događaja, nakon kaznenog djela pokušaja ubojstva policijskog službenika, pokrenuli smo niz policijskih aktivnosti i obavljamo policijske poslove na terenu.


Zapravo, vršimo pregled i pretragu terena. Tražimo osumnjičenog za ovo kazneno djelo”, rekao je načelnik Policijske uprave splitsko-dalmatinske Slobodan Marendić za Dnevnik Nove TV.Dodao je i kako su angažirane sve operativne snage.


“Svi rodovi policije su uključeni i želimo danas raščistiti tu situaciju i dovesti mir na ulice”, dodao je.


“Sinoć u 00:50 osoba je vozilom naletila na policijskog službenika. To sigurno nije karakteristika uobičajene svakodnevice na ulicama Splita.


Zbog toga razloga mislimo da je osoba opasna. Mi ćemo inzistirati na potrazi, ako treba cijelu noć i cijeli dan i koliko bude trebalo”, istaknuo je Marendić.


Policija je poslijepodne objavila i Božićevu fotografiju, a dojavljeno joj je da je viđen oko splitske bolnice, kamo su stigli naoružani specijalci, ali ga nisu pronašli.


Svi izlazi i ulazi u Split su pod ​strogim ​nadzorom policije koja zaustavlja sve vrste vozila, zbog čega se stvara velika prometna gužva.No, građani joj na tome ne zamjeraju, nego poručuju da ga uhite što prije.


Poznat policiji i zbog zloporabe droge i krađa


Kako se neslužbeno doznaje, Ivan Božić dobro je poznat policiji zbog zloporabe droge i krađa.


Nezaposleni kuhar dosad je pravomoćno osuđen krajem kolovoza 2018. godine zbog oštećenja tuđe stvari i to na kaznu zatvora od 6 mjeseci uvjetno na 2 godine, a ima i presudu na identičnu kaznu od prosinca 2020. godine i to zbog teške krađe, piše Slobodna Dalmacija.
Isto tako, Prekršajni sud u Splitu sredinom rujna ove godine izdao mu je nalog po kojem mora platiti pet tisuća i 100 kuna zato jer ga je policija 26. srpnja ove godine zaustavila u Solinu te je kod njega nađena vrećica sa 2.31 gramom marihuane.Policajac ga je pokušao zaustaviti kad je vidio da vrluda po cesti, ali on ga je srušio golfom u punoj brzini. Mladi policajac ima višestruke ozljede prsišta, nekoliko lomova te ozljede glave. Dežurna liječnica izjavila je novinarima prijepodne da mu je stanje stabilno, ali je životno ugrožen.