Oslobođen pristup luci

VELIKA AKCIJA U SPLITU U drugom pokušaju iz mora izvučen kamion

Hina

Foto Ivo Cagalj/PIXSELL

Foto Ivo Cagalj/PIXSELL

Radi izvlačenja kamiona iz mora jutros je najprije bila angažirana dizalica koja se nije pokazala dovoljno snažnom pa je zbog vremenskih uvjeta i vjetra angažirana jača dizalica, izvijestili su iz Lučke kapetanijeTeretno vozilo, koje je u petak navečer palo u more u splitskoj trajektnoj luci, izvučeno je u subotu u poslijepodnevnim satima, iz drugog pokušaja.


Kamion je izvađen iz mora i više ne postoji nikakva opasnost da bi prilikom uplovljavanja brodova u gradsku luku moglo biti zapreka, rekao je lučki kapetan Željko Kuštera.


Radi izvlačenja kamiona iz mora jutros je najprije bila angažirana dizalica koja se nije pokazala dovoljno snažnom pa je zbog vremenskih uvjeta i vjetra angažirana jača dizalica, izvijestili su iz Lučke kapetanije.
Kuštera je izvijestio da je dubina mora u splitskoj Gradskoj luci između devet i 12 metra te da su ronioci u petak navečer locirali mjesto gdje je potonuli kamion. Potom je Lučki operativni centar organizirao upozoravanje brodova koji plove ka vezu 23 da je na tom području potonuli kamion tako da brodovi izbjegnu eventualno nasukavanje ili udaranje u njega. “Sve je proteklo u redu”, dodao je.


Teretno vozilo je u petak oko 19 sati palo u more pored veza 23 i potonulo na dno, ali pri tomu nitko nije bio ozlijeđen.


Lokalni mediji navode kako vozač vjerojatno nije podignuo ručnu kočnicu teretnog vozila te je ono palo u more.