PGŽ

Umjesto boravka u samoizolaciji, došli u policiju. Zaustavljeni i u vožnji, a veći broj njih na raznim graničnim prijelazima

Šarlota Brnčić

NL arhiva

NL arhiva

U proteklih tjedan dana na području nadležnosti PU primorsko-goranske evidentiran je 21 slučaj kršenja mjera samoizolacijeU proteklih tjedan dana na području nadležnosti PU primorsko-goranske evidentiran je 21 slučaj kršenja mjera samoizolacije.


Od tog broja, u osam navrata su zatečeni stranci na graničnim prijelazima Pasjak, Prezid i Rupa, i to dva državljana Bosne i Hercegovine, šest državljana Njemačke i sedam državljana Švicarske na izlazu iz Republike Hrvatske koji su prijavili tranzit kroz RH, ali nisu izašli u roku od 12 sati već su se zadržali izvan određenog roka.


Osim tih stranaca, na graničnim prijelazima Pasjak i Rupa zatečena su još dva državljana Italije, kao i jedan Švicarske te šest Nijemaca, ali i jedna hrvatska državljanka koji su prekršili određenu im mjeru i napustili mjesto samoizolacije .
Također, bilo je tu i građana koji su u vrijeme samoizolacije pristupili u policijske postaje, i to dvoje Talijana u Policijsku postaju Mali Lošinj s ispostavom Cres, te po jedan hrvatski državljanin u Policijsku postaju Opatija i Policijsku upravu u Rijeci radi rješavanja upravnih poslova. Pored njih policijski službenici su na području Rijeke u prometu uhvatili još dva građana izvan mjesta samoizolacije, kao i u Cresu te Vinodolskoj općini.


Zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o izmjeni i dopunama Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti prema kojemu je predviđena novčana kazna u iznosu od osam do 15 tisuća kuna, izdan im je prekršajni nalog.