Prevarant

Umirovljenici taksist vožnju naplatio 82 eura, držao ju zaključanu dok nije dobio keš: “Bilo me strah”

Portal Novi list

Ilustracija (ne prikazuje vozila ni osobe iz teksta) / Foto arhiva NL

Ilustracija (ne prikazuje vozila ni osobe iz teksta) / Foto arhiva NL

Udaljenost od osam kilometara, koja je trajala 20 minuta, u prosjeku stoji oko šest do osam euraUmirovljenica koja je u Zagreb stigla vlakom i pozvala taksi kako bi otišla na terapiju ispričala je za RTL iskustvo iz noćne more koje je proživjela nakon što joj je taksist vožnju od 8 kilometara, odlučio naplatiti čak 82 eura.


Kad se pobunila, taksist ju je, kaže, držao u zaključanom taksiju dok mu nije iskeširala novac.


“Nije mi bilo jasno, mislila sam da je osam eura. Pitala sam: ‘Molim vas, koliko? Odgovorio je: Gospođo, 82 eura. Zijevnula sam: Molim…”, ispričala je za RTL prevarena putnica.


“Režije bih platila s tim”
Udaljenost od osam kilometara, koja je trajala 20 minuta, u prosjeku stoji oko šest do osam eura.


“Režije bih platila s tim”, dodala je gospođa Marija kojoj su naplatili najmanje 10 puta više, ali ta visoka svota je manji dio problema.


Taksist je sitnu umirovljenicu zaključao u automobilu, a zbog svega doživljenog, ne želi da ju prepoznaju.


“Bio je mlađi čovjek. Bilo me strah, nikad ne znaš gdje te može odvesti”, otkrila je.


Vožnja je trajala manje od 20 minuta, ali te sekunde straha pamti puno dulje. Da je kriv zakonodavac, govore predstavnici Radio taksi Zagreba, a u pisanom odgovoru ističu nedostatak inspekcija i kontrola te neefikasnost kazni.


Od policije ni pomoći


Obratila se kasnije policajcima, ali svota zbog koje je prevarena manja je od tisuću kuna što se smatra bagatelnim slučajem pa se ne istražuje.


“Ne tražim povrat, nasjela sam, ali za sve druge neka se zna”, poručila je.


Sve su učestaliji incidenti i prijevare taksi prijevoznika koji rade na crno. Na meti prijevare znaju biti strani turisti ili domaći kod kojih ulove trenutak neopreza.


“Nekako sam osjećam da sam omalovažavana, dolaziš iz sela”, kazala je Marija za RTL koja je na taksi stajalištu upoznala mladu ženu iz Virovitice koja je prošla isto iskustvo.


Marija zato želi upozoriti – najmanje su dvije žene istoga dana u Zagrebu bile prevarene za lijepe novce, ali što je najstrašnije bile su zaključane u automobilu dok nisu platile.