Tjedan u PGŽ-u

Ukupno 65 prometnih nesreća, od kojih četiri težeg karaktera. Četiri osobe teže, a petnaest lakše ozlijeđeno

Šarlota Brnčić

Ilustracija Foto PU primorsko-goranska

Ilustracija Foto PU primorsko-goranska

Uz devet stranih državljana, sudjelovalo i sedam pješaka, kao i dvoje alkoholiziranih vozača.Na prometnicama na području u nadležnosti Policijske uprave primorsko-goranske prošlog tjedna dogodilo se 65 prometnih nesreća, od kojih su četiri bile teže. U nesrećama su četiri osobe teže, a 15 ih je lakše ozlijeđeno. Materijalna šteta procjenjuje se na oko 650.500 kuna.


Uz devet stranih državljana, u prometnim nesrećama je sudjelovalo i sedam pješaka, kao i dvoje alkoholiziranih vozača. Ukupno je alkotestirano 214 vozača, od kojih je kod njih 15 utvrđena koncentracija alkohola veća od 0,50 promila. Dva su vozača odbila alkotestiranje.


Najviše alkoholiziranih vozača, njih osam, je bilo u dobi iznad 35. godine života, šest ih je u kategoriji između 25. do 35. godina života, dok su tri između 18. i 25. godina života.
Najveća koncentracija alkohola od 2,48 promila izmjerena je 54-godišnjaku u Rijeci. Policijski službenici Postaje prometne policije Rijeka zaustavili su ga na raskrižju ulica Viktora Cara Emina i Alessandra Manzonia gdje je pri utjecaju alkohola upravljao Volkswagenom, riječkih registracijskih oznaka.


Odmah je izdvojen iz prometa te je završetkom postupanja protiv njega podnesen optužni prijedlog.


Zbog počinjenog prekršaja predložena mu je novčana kazna od najmanje 10.000 kuna i izricanje zaštitne mjere zabrane upravljanja vozilom “B” kategorije u trajanju od tri mjeseca.