Vikend u PGŽ-u

Ukupno 200 prometnih prekršaja i 25 nesreća u kojima je jedna osoba teže, a osam ih je lakše ozlijeđeno

Šarlota Brnčić

Ilustracija Foto S. Drechsler

Ilustracija Foto S. Drechsler

Najveća koncentracija alkohola od 2,57 promila izmjerena je u RijeciPrometna policija je i proteklog vikenda na području Policijske uprave primorsko-goranske pojačano nadzirala promet na cestama te zabilježila ukupno 200 prometnih prekršaja.


Od tog broja 62 prekršaja se odnose na prekoračenje brzine, 12 na vožnju pod utjecajem alkohola, 15 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa.


Zabilježeno je i osam prekršaja korištenja mobitela u vožnji, po jedan prekršaj upravljanja prije stjecanja prava i upravljanja neregistriranim i tehnički neispravnim vozilom te 101 ostali prekršaj.
Najveća brzina kretanja od 205 km/h, izmjerena je 3. ožujka oko 14.30 sati na autocesti A6, kod vijadukta Zečeve Drage.


Uređajem za mjerenje brzine očitana je navedena brzina kada se automobil riječkih registracijskih oznaka kretao na mjestu gdje je ograničenje određeno na 110 km/h.


U prekršajnom postupku utvrdit će se vozač koji je upravljao pa potom sankcionirati u skladu sa Zakonom o sigurnosti prometa na cestama.


Najveća koncentracija alkohola od 2,57 promila izmjerena je 2. ožujka oko 19.15 sati na području Rijeke kod 41-godišnjeg vozača automobila riječkih registracijskih oznaka.


Zbog opasnosti da će nastaviti upravljati vozilom te tako ugrožavati sigurnost prometa, zadržan je u službenim prostorijama policije.


Zbog počinjenog prekršaja vozač je prekršajno sankcioniran temeljem odredbi Zakona o sigurnosti prometa na cestama.


Inače, u ovom razdoblju dogodilo se 25 prometnih nesreća, u kojima je jedna osoba teže, a osam ih je lakše ozlijeđeno.