Poreč

Uhvaćen bjegunac za kojim se tragalo zbog napada, prijetnji i provale

Šarlota Brnčić

Foto Sergej DRECHSLER

Foto Sergej DRECHSLER

Osumnjičenog se također tereti da je 28. rujna oko 18.10 sati, u prostorijama u Vukovarskoj ulici u Poreču, šipkom zadao nekoliko udaraca 33-godišnjaku, prilikom čega mu je i prijetio da će ga usmrtitiPorečka policija pronašla je bjegunca za kojim se tragalo zbog napada, prijetnji i provale. Radi se o 27-godišnjaku kojeg se sumnjiči za tešku krađu, tešku tjelesnu ozljedu u pokušaju i prijetnju.


Budući da je postojala sumnja kako je 27-godišnjak odgovoran za provalu u kuću za odmor i za ozlijeđivanje muškarca, policija je raspisala potragu za mladićem, te su ga policijski službenici pronašli jučer na području Poreča i uhitili.


Utvrđeno je kako je 27-godišnjak u razdoblju od 12. do 15. rujna provalio u kuću za odmor u mjestu Srebrnići na području Višnjana, iz koje je otuđio pećnicu, perilicu posuđa i perilicu rublja, motorni trimer i druge predmete, čime je 53-godišnjeg vlasnika oštetio za nekoliko desetaka tisuća kuna.
Osumnjičenog se također tereti da je 28. rujna oko 18.10 sati, u prostorijama u Vukovarskoj ulici u Poreču, šipkom zadao nekoliko udaraca 33-godišnjaku, prilikom čega mu je i prijetio da će ga usmrtiti.


Ozlijeđenom muškarcu je pružena liječnička pomoć te je utvrđeno da je lakše ozlijeđen, dok se počinitelj  nakon napada udaljio s mjesta događaja i od tada je bio u bijegu.