Traže očevice

Udario autom 82-godišnjakinju na Rastočinama, pomogao joj, pa otišao, policija ga traži

Vladimir Mrvoš

Ilustracija ulice Rastočine (ne prikazuje aute ni lokaciju iz teksta) / Foto arhiva NL

Ilustracija ulice Rastočine (ne prikazuje aute ni lokaciju iz teksta) / Foto arhiva NL

U toj nesreći pješakinja je zadobila teške tjelesne ozljede, a za sada, nepoznati vozač, nakon što je ozlijeđenoj pomogao, napustio je mjesto događaja bez da je nesreću prijavio policiji

Policija moli očevice prometne nesreće i vozača osobnog vozila koji je sudjelovao u nesreći, 3. kolovoza, oko 10 sati u ulici Rastočine, ispred kbr. 4 u Rijeci, da se jave u Postaju prometne policije Rijeka, Ciottina 25, osobno ili putem telefona 051/430-655, 192, odnosno e-mailom: [email protected].
Riječ je o prometnoj nesreći koju je izazvao vozač osobnog vozila prilikom kretanja unazad kada je udario i oborio na tlo 82-godišnju pješakinju.


U toj nesreći pješakinja je zadobila teške tjelesne ozljede, a za sada, nepoznati vozač, nakon što je ozlijeđenoj pomogao, napustio je mjesto događaja bez da je nesreću prijavio policiji.


Kako bi se utvrdile točne okolnosti prometne nesreće, molimo sve očevice, a posebno  vozača osobnog vozila koji se udaljio s mjesta nesreće, da se jave policiji.


Pijan “golfom” naletio na srnu
Tijekom ovog tjedna na prometnicama Policijske uprave primorsko-goranske zabilježeno je devet slučajeva istrčavanja životinja na kolnik i naleta na vozila. Riječ je uglavnom o srnećoj divljači, dok je u jednom slučaju na kolnik istrčala i ovca.


Naleti životinja su zabilježeni na prometnicama na širem području Crikvenice, Kostrene, na otoku Krku, kao i na području Opatije i Vrbovskog. Divljač je naletjela na osobna vozila, kojima su upravljali hrvatski i strani državljani. U spomenutim prometnim nesrećama nije bilo ozlijeđenih osoba, a ukupna materijalna šteta cijeni se na oko 33.500 kuna.


Policija izdvaja  događaj evidentiran na području Vrbovskog u kojem je vozač upravljao vozilom pod utjecajem alkohola. Naime, u srijedu, 28. srpnja oko 3,30 sati, 26-godišnji hrvatski državljanin je pri utjecaju alkohola u količini od 1,32 promila upravljao osobnim vozilom marke ”VW Golf” DC  3 u smjeru Rijeke.


Ulaskom u zavoj, iznenada je iskočila na kolnik srneća divljač koju je udario prednjim dijelom osobnog vozila. U prometnoj nesreći nije bilo ozlijeđenih osoba, a materijalna šteta cijeni se na oko 5.000 kuna. Vozaču je uručen obavezni prekršajni nalog zbog upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola.


U cilju sprječavanja ovakvih događaja, policija poziva vozače na maksimalno poštivanje svih prometnih propisa te da brzinu kretanja vozila prilagode uvjetima i stanju na cesti, osobito u noćnim i jutarnjim satima,  kada je i najveće kretanje životinja posebno na nenaseljenim dijelovima uz prometnice.


Vozač vozila koji sudjeluje u naletu na životinju na cesti odgovara sukladno Zakonu o sigurnosti prometa na cestama ako se utvrdi da je do naleta došlo zbog kršenja prometnih propisa, odnosno, ako je vozio neprilagođenom brzinom kretanja ili nije postupao po postavljenim prometnim znakovima (divljač na cesti, životinja na cesti, ograničenje brzine ili ako je brzina uvjetovana kategorijama ceste).


Protiv takvih vozača pokreće se prekršajni postupak.


Ukrao prikolicu za jet ski u Malom Lošinju


Policija traga za nepoznatim počiniteljem koji je 2./3. kolovoza u Malom Lošinju na predjelu Poljane otuđio prikolicu za prijevoz skutera za more (jet ski).


Procjenjuje se da je ovim kaznenim djelom krađe, tvrtka iz Malog Lošinja oštećena za najmanje 6.000 kuna.