Smrtni ishod

U riječkoj bolnici ozljedama podlegao 88-godišnjak, na Belvederu ga pregazio pijani vozač s 2,23 promila

Šarlota Brnčić

Ilustracija

Ilustracija

Nesreća se zbila u Baštijanovoj ulici na Belvederu na pješakom prijelazu.Na prometnicama Primorsko-goranske županije prošlog tjedna dogodilo se 80 prometnih nesreća, od kojih su osam teže, a 72 lakše nesreće. Osam je osoba teže, a 22 ih je lakše ozlijeđeno. Materijalna šteta procjenjuje se na oko 792.000 kuna.


Uz 20 stranih državljana, u prometnim nesrećama su sudjelovala i četiri pješaka, kao i 11 alkoholiziranih vozača. Ukupno je alkotestiran 189 vozač, od kojih je kod njih 27 utvrđena koncentracija alkohola veća od 0,50 promila. Jedan je vozač odbio alkotestiranje.


Najviše alkoholiziranih vozača, njih 18 je bilo u dobi iznad 35. godine života, devet ih je u kategoriji između 25. do 35. godina života, dok je jedan između 18. i 25. godina života.
Najveća koncentracija alkohola od 2,23 promila izmjerena je u četvrtak, 30. lipnja, 55-godišnjaku u Rijeci.


Kao što smo već izvještavali, upravljajući Citroenom, riječkih registracijskih oznaka, 55-godišnjak je oko 18.15 sati izazvao prometnu nesreću u Baštijanovoj ulici na Belvederu gdje je udario u 88-godišnjeg pješaka na obilježenom pješačkom prijelazu.


Pješak je u nesreći zadobio teške ozljede te je od posljedica preminuo tri dana kasnije u KBC Rijeka.


Po završetku postupanja, 55-godišnjak je zbog izazivanja prometne nesreće sa smrtnom posljedicom kazneno prijavljen mjerodavnom državnom odvjetništvu u skladu s važećim zakonskim propisima.