Strašna nesreća

U Novom Marofu poginuo pacijent, zapalio se aparat za kisik na koji je bio priključen. Javio se Beroš

Portal Novi list

Foto Marko Jurinec/Pixsell, Samuel Ramos/Unsplash

Foto Marko Jurinec/Pixsell, Samuel Ramos/Unsplash

Pacijent je uslijed požara i zadobivenih ozljeda preminuoPacijent je smrtno stradao u Specijaliziranoj bolnici za kronične bolesti u Novom Marofu nakon što se zapalio aparat na kisik na koji je bio spojen.


Kako su priopćili iz policije, danas u 12:29 sati na 112 dojavljeno je da je na Odjelu produženog liječenja novomarofske bolnice došlo do požara aparata za kisik, na koji je bio priključen pacijent.


“Pacijent je uslijed požara i zadobivenih ozljeda preminuo”, objavili su iz policije.
Napominju da je očevid u tijeku.


Što kažu u bolnici?


Iz Opće bolnice Varaždin, u sklopu koje djeluje bolnička institucija u Novom Marofu oglasili su se o tragičnom događaju.


“Danas se u Općoj bolnici Varaždin dogodio tragičan događaj u kojem je smrtno stradao pacijent na produženom liječenju u Službi za produženo liječenje i palijativnu skrb Novi Marof.


Ravnatelj prim. dr. sc. Nenad Kudelić Opće bolnice Varaždin odmah je zatražio od svih službi da poduzmu sve potrebne radnje za sigurnost svih pacijenata i zaposlenika koji se u ovom trenutku nalaze u zgradi Službe za produženo liječenje i palijativnu skrb Novi Marof, gdje se dogodio tragičan događaj.


Odmah po tragičnom događaju Uprava Opće bolnice Varaždin obavijestila je izrazivši duboko žaljenje obitelji pacijenta.


Župan Varaždinske županije Anđelko Stričak, sa zamjenicom Silvijom Zagorec, došao je na mjesto događaja i zatražio od Uprave Opće bolnice Varaždin obavještavanje o svim okolnostima tragičnog događaja kako bi se mogao svojim sudjelovanjem uključiti u osiguranje sigurnih uvjeta daljnjeg rada Službe za produženo liječenje i palijativnu skrb Novi Marof.


Također je zatražio od svih nadležnih službi da u što kraćem roku utvrde sve okolnosti tragičnog događaja. Opća bolnica Varaždin o svemu je obavijestila i ministra zdravstva”, priopćila je Opća bolnica Varaždin.


Oglasio se Beroš


O tragediji se oglasio i ministar Vili Beroš.


Po saznanju o tragediji koja se danas dogodila u Službi za produženo liječenje i palijativnu skrb Novi Marof Opće bolnice Varaždin, ministar Vili Beroš izražava iskrenu sućut obitelji preminuloga te je zatražio žurno očitovanje ravnatelja Opće Bolnice Varaždin kako bi se rasvijetlile sve okolnosti nesretnog događaja.


“Po dobivanju informacija o ovoj tragediji, odmah sam stupio u kontakt s bolnicom, županom i kolegama iz zdravstvene inspekcije kako bismo utvrdili sve činjenice i odredili daljnje korake.


Nažalost to neće vratiti preminulog pacijenta, ali će rasvijetliti okolnosti ovog događaja. Iako to ne može nadomjestiti gubitak obitelji u ovom teškom trenutku, bit će učinjeno sve da se utvrde činjenice”, izjavio je Beroš.