Jedna nagorjela

FOTO U Medulinu u velikom požaru izgorjelo pet brodica, ljudi skakali u more

Portal Novi list, Hina

Foto Ratko Radošević

Foto Ratko Radošević

Požar je iz još neutvrđenih razloga buknuo u medulinskoj luci na jednom od glisera koji je potom odvezan i pušten kako plamen ne bi zahvatio ostala plovila



Pet je brodica izgorjelo a jedna je nagorjela u velikom požaru koji je u četvrtak u 14,19 sati izbio u medulinskoj luci, no na sreću nitko nije stradao, potvrdio je Hini zapovjednik pulske javne vatrogasne postrojbe Ivica Rojnić.


Požar je iz još neutvrđenih razloga buknuo u medulinskoj luci na jednom od glisera koji je potom odvezan i pušten kako plamen ne bi zahvatio ostala plovila. Međutim, požar se ipak proširio, a vatrena stihija zahvatila je čitav mol na koji su bili privezani pretežno gliseri i ostale brodice.


Foto galerija: U velikom požaru u Medulinu izgorjelo pet brodica Foto: Ratko Radošević


Na mjesto požara upućena su četiri vozila i jedanaest vatrogasaca Javne vatrogasne postrojbe Pula, a u gašenju su sudjelovali i pripadnici DVD-a Medulin.




Požar je lokaliziran oko 14,55 sati, no gašenje će potrajat još neko vrijeme.


Prema prvim informacijama, objavila je Lučka kapetanija Pula, jedno manje plovilo (5-6m) se zapalilo u plovidbi te su putnici skočili u more kako bi se spasili.


Vjetar je potom odnio zapaljeno plovilo prema rivi, nakon čega se vatra proširila na nekoliko manjih privezanih plovila.


U ovom je trenutku utvrđeno kako je oštećeno ukupno šest brodica. Požar je u međuvremenu lokaliziran, a brodice zahvaćene požarom su izolirane od ostalih.


Nema ozlijeđenih osoba niti je utvrđeno onečišćenje mora.


Istragu ove pomorske nesreće provest će nadležna lučka kapetanija u okviru svojih nadležnosti.