U zoru

U Kamporu na otoku Rabu izgorjele četiri mobilne kućice, jedna djelomično. Okolnosti izbijanja požara se utvrđuju

Šarlota Brnčić

Ilustracija

Ilustracija

Svaka mobilna kućica je površine 50 četvornih metara.Hrvatska vatrogasna zajednica izvijestila je kako je u zoru, u 4.10 sati, Županijski vatrogasni operativni centar Rijeka zaprimio dojavu o požaru više objekata u jednom kampu na adresi Kampor 321, Rab.


Navode kako se radilo o požaru mobilnih kućica prilikom čega su četiri u potpunosti izgorjele, a jedna djelomično.


Također, i kako je svaka mobilna kućica površine 50 četvornih metara. Na intervenciji gašenja požara sudjelovalo je ukupno 26 vatrogasaca sa 7 vatrogasnih vozila iz DVD-a Rab i Lopar.
Istaknuli su i kako su vatrogasci na sam Uskrs u Primorsko-goranskoj županiji imali 19 tehničkih intervencija uklanjanja stabala i predmeta koji su prijetili padom sa visine, a posljedica su nevremena praćenog jakim vjetrom. Na intervencijama je ukupno sudjelovalo 59 vatrogasaca sa 19 vatrogasnih vozila.


Veliki broj vatrogasaca jučer je angažiran i na požaru na otvorenom prostoru na lokaciji Jadranovo, Neriz. Požarom je bila zahvaćena trava, nisko raslinje i makija na površini od 28 hektara.


Na intervenciji gašenja požara sudjelovalo je 88 vatrogasaca sa 25 vatrogasnih vozila iz JVP Grada Rijeke i JVP Crikvenica, te DVD-a Kraljevica, Bakar, “Sušak” -Rijeka, Kastav, Drenova, Škrljevo, Bribir, Škalnica, Baška, San Marino, Dobrinj, Krk, Malinska – Dubašnica, Njivice, Vrbnik, Kostrena, Klana, Zlobin, Hreljin, Jelenje, Čavle, i Halubjan. Požar je ugašen u 12.30 sati.