Rezultati očevida

Požar je izbio u sobi u stanu: Gušenje od dima je mogući uzrok smrti majke i sina u Crikvenici?

Šarlota Brnčić

Foto S. Drechsler

Foto S. Drechsler

Uslijed požara u stanu smrtno je stradala 72-godišnja D. C. i 45-godišnji V. C. Nedavno je preminuo suprug i otac stradalnika, a susjedima je još u sjećanju i teška prometna nesreća iz koje se V. C., kada je bio tek devetogodišnji dječak, jedva izvukao živ.Policijski službenici PU primorsko-goranske, u suradnji s protupožarnim inspektorom, završili su očevid požara u stanu obiteljske kuće u Crikvenici, a koji je, kako smo prethodno izvještavali, izbio po noći u Ulici Braće Car Uračić. Dojava je dežurnim službama stigla oko 2.40 sati, izašli su na teren vatrogasci i policija, no nažalost, za dvoje stanara više nije bilo spasa.


– Prema rezultatima očevida, utvrđeno je da je požar izbio u sobi u stanu te se kao uzrok isključuje tehnički čimbenik. U požaru je smrtno stradalo dvoje hrvatskih državljana u dobi od 45 i 72 godine čija su tijela prevezena na Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku u Rijeci radi obdukcije. Materijalna šteta nastala požarom bit će naknadno utvrđena, kratko je priopćeno iz PU primorsko-goranske.


Foto galerija: Dvoje stradalih u požaru kuće u Crikvenici Foto: Sergej Drechsler


Od susjeda smo na mjestu tragedije saznali da se radi o majci D. C. i njezinom sinu V.C., a koji su živjeli na katu kuće dok je u prizemlju živjela šogorica stradale žene. Pretpostavljaju da je upravo šogorica bila ta koja je shvatila da nešto nije u redu pa je nazvala hitne službe. S obzirom da se nesreća dogodila po noći, vatrogasci i policija nisu izašli na teren s upaljenim sirenama već samo sa upaljenim svijetlima pa većina okolnih stanara nije ništa čula. Tek su ujutro saznali što se dogodilo.
Ipak stanari koji su se iz drugog razloga probudili po noći ugledali su plava rotaciona svijetla te začuli radio stanice vatrogasaca. Istog trena, kad su začuli da vatrogasci razgovaraju o tome da li u kući ima još koga te da treba zvati Hitnu pomoć, shvatili su da se nešto loše dogodilo.


– Nije bilo plamena, ali je dim sukljao iznad krova. Jako je smrdjelo po gareži. Vidjeli smo da su vatrogasci morali koristiti maske, kako bi uopće mogli ući u njihov stan, ispričali su nam što su vidjeli te noći. Sa žaljenjem su nam, također kazali, kako je nedavno preminuo suprug i otac stradalnika, a još im je u sjećanju i teška prometna nesreća iz koje se V. C., kada je bio tek devetogodišnji dječak, jedva izvukao živ.


O točnom uzroku smrti majke i sina za sada se može samo pretpostavljati, da li je za njih bio koban plamen ili su se ugušili od dima. Tek kada u riječkom Zavodu za sudsku medicinu i kriminalistiku bude obavljena obdukcija sa sigurnošću će se moći reći od čega su umrli, a vjerojatno će i rezultati obdukcije usmjeriti daljnju istragu oko uzroka požara.