Otprije poznat policiji

SULUDA JURNJAVA Muškarac s Viškova bježao policiji vozeći po gradu 120 km na sat

Slavica Kleva

snimio Damir Škomrlj

snimio Damir Škomrlj

U istražnom zatvoru završio je zbog obijesne vožnje koju je izvodio na prometnicama potkraj siječnja ove godine u sitnim satima u Kastvu i Rijeci pritom bježeći policijskim službenicima.RIJEKA – Draženu Hudoroviću (22) iz Viškova produljen je istražni zatvor a u međuvremenu je i podignuta optužnica zbog krađe i obijesne vožnje. Zamjenik općinske državne odvjetnice razloge za produljenje istražnog zatvora temelji na činjenici da je već osuđivan zbog krađa te da mu je i kao maloljetnom počinitelju izrečena odgojna mjera upućivanja u odgojni zavod zbog počinjenja deset kaznenih djela protiv imovine, stoga postoji opasnost da bi ukoliko bi se i branio sa slobode, mogao ponoviti istovrsno ili slično kazneno djelo.


U istražnom zatvoru završio je zbog obijesne vožnje koju je izvodio na prometnicama potkraj siječnja ove godine u sitnim satima u Kastvu i Rijeci pritom bježeći policijskim službenicima.


Policajci Druge postaje uočili su ga i pokušavali zaustaviti zvučnim i svjetlosnim signalima dok se osobnim automobilom VW riječkih oznaka kretao Ulicom Kapetana Dabovića i Istarskom cestom u Kastvu. Uočili su zapravo da se vozač kreće brzinom od 120 km/h u naselju gdje je dopuštena brzina kretanja 50 km/h i zato tužitelj tvrdi da je »znao da takvom vožnjom ugrožava druge sudionike u prometu«.
No, na raskrižju Istarske i Ulice Belići na znak STOP Hudorović se ne zaustavlja već nastavlja vožnju Ulicom Rubeši vozeći slalom vožnju u suprotnom smjeru vozeći prema naselju Martinkovac obišavši kolonu od tri vozila.


Dolaskom do čvora Diračje opet nije zaustavio vozilo na semaforu gdje mu je bilo upaljeno crveno svjetlo već je protutnjao uključivši se na Riječku zaobilaznicu u smjeru Zagreba krećući se brzinom većom od 160 km/h. Srećom da u to doba, oko tri sata, promet nije bio tako gust. Hudorović se i dalje oglušavao o svjetlosne i zvučne signale policijskog vozila koje mu je bilo za petama.


Dolaskom do izlaza Rujevica opet je izašao bez zaustavljanja premda mu je bio crveni svjetlosni signal te se opet uključio na Riječku zaobilaznici u smjeru čvora Škurinje gdje je došao do raskrižja s Osječkom ulicom. I tu je bez zaustavljanja prošao semafor upaljenog crvenog svjetla i nastavio vožnju skretanjem udesno u Osječku ulicu do nadvožnjaka. Tu je izašao iz automobila i dao se u bijeg ali su ga zaustavili policajci.


Hudorović je optužen i za krađu koju je počinio potkraj listopada prošle godine u Plodinama u Kostreni. Ukrao je 44 vrećice Vegete ukupne vrijednosti nešto više od tisuću kuna. No, kada su ga zaposlenici otkrili na izlazu iz trgovine, Hudodrović je pokušao odbaciti sportsku torbu ali je unutra pronađena ukradena roba i dokument, zapisnik o uručivanju rješenja o upućivanju na izdržavanje kazne zatvora na ime Dražena Hudorovića.


I dok je obijesnu vožnju priznao kad je ispitan na tužiteljstvu, krađu je poricao. Tužitelj predlaže i izricanje kazne zatvora, jedinstvenu zatvorsku kaznu od osam mjeseci.