OBIJESNA VOŽNJA

Sudarili se u prebrzoj vožnji pod utjecajem alkohola, auti se prevrnuli na krov

Šarlota Brnčić

Vozač nije bio vezan sigurnosnim pojasom, a obavljenim alkotestiranjem utvrđeno je kako je upravljao automobilom pod utjecajem alkohola od 1.19 promila.U čak dvije prometne nesreće koje su se dogodile na istarskom području vozači su prebrzo vozili, te na koncu završili na krovu.


Prva nesreća se dogodila kada je 30-godišnjak upravljao Audijem, pulske registarske oznake, iz smjera Tarske Vale prema Taru te je dolaskom do blagog zavoja, zbog neprilagođene brzine, izgubio kontrolu i prešao na suprotnu stranu kolnika. Udario je u suhozid, nakon čega se vozilo prevrnulo na krov.


Vozač nije bio vezan sigurnosnim pojasom, a obavljenim alkotestiranjem utvrđeno je kako je upravljao automobilom pod utjecajem alkohola od 1.19 promila. U nesreći je lakše ozlijeđen te se protiv njega pokreće prekršajni postupak radi počinjenja prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.
Druga nesreća, u kojoj je vozilo također završilo na krovu, dogodila se na županijskoj cesti 5105, kada je 19-godišnjak upravljao VW Golfom, pulske registarske oznake, iz smjera Rovinja prema Polariju te je prilikom izlaska iz blagog zavoja, zbog neprilagođene brzine kretanja, izgubio nadzor i sletio s ceste.


Vozač je prvo udario u prometni znak, a potom u zid i vrata dvorišta, te drveni stup, nakon čega se automobil prevrnuo na krov. U nesreći su lakše ozlijeđeni vozač i njegov 20-godišnji suputnik, te se protiv vozača pokreće prekršajni postupak radi počinjenja prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.