Intenzivna potraga

Split pod opsadom! Policija i dalje traga za bjeguncem koji im je teško ozlijedio kolegu

Hina

Milan Sabic/PIXSELL

Milan Sabic/PIXSELL

Iz policije su u četvrtak ujutro novinare izvijestili da intenzivna potraga i dalje trajeSplitska policija ​i dalje traga za 29-godišnjim Ivanom Božićem koji je u prvom satu srijede u središtu grada, ne želeći stati na njegovu naredbu, Golfom oborio mladog policajca te mu nanio teške i po život opasne ozljede, sada je u stabilnom stanju, ali i dalje pod intenzivnim nadzorom liječnika.


Iz policije su u četvrtak ujutro novinare izvijestili da intenzivna potraga i dalje traje, provodila se ​cijelu noć​, a nastavljena je ​i ​jutros.


Naglasili su kako su u potragu uključene sve raspoložive policijske snage te poduzimaju niz mjera i radnji kako bi pronašli 29-godišnjeg muškarca.​
Teško ozlijeđeni prometni policijski vježbenik i dalje je u bolnici, prema posljednjim informacijama stanje mu je stabilno, ali​ je i dalje pod intenzivnim nadzorom liječnika.​


U policiji još jednom pozivaju građane da ih nazovu na 192 ukoliko imaju informacije gdje se skriva Božić ili imaju bilo kakva saznanja o njemu.


Ivan Božić teško je ozlijedio 20-godišnjeg policajca u srijedu sat vremena nakon ponoći, kada u Ulici Domovinskog rata na policijski znak ‘Stop’ nije želio zaustaviti crni Golf, već je pri brzini udario policajca, za čiji se život u splitskoj bolnici i dalje bore liječnici.


Da je upravo on počinio to nedjelo javnost je doznala nakon što je policija prvo objavila snimke nadzornih kamera, na kojima se vidi automobil koji je vozio, a nedugo nakon toga objavili su i njegovu fotografiju te pozvali građane da im pomognu u detektiranju i njegovu hvatanju.


U potrazi sudjeluju svi rodovi policije, iz koje zaustavljaju vozila u prometu, pregledaju ih, pa čak i autobuse te kamione.


Splitskoj policiji pomažu i kolege iz šibensko-kninske Policijske uprave, s obzirom na mogućnost da je odbjegli Božić tamo pobjegao jer je porijeklom iz Čvrljeva kod Unešića.


Za sada potraga ne daje rezultata, a policija građane moli za strpljenje jer će, očito, tijekom dana svi oni koji sjednu za volan dio vremena biti u kolonama.