Nadzor morske granice

Sinoć uhvaćeni Talijani u nezakonitom izlovljavanju morskih ježinaca

Šarlota Brnčić

Foto Ivo Cagalj/PIXSELL

Foto Ivo Cagalj/PIXSELL

Policijski službenici su krenuli s otoka Visa prema utvrđenoj lokaciji na kojoj su pronašli plovilo i tri osobe, od kojih se jedna nalazila u gliseru, a dvije su obavljale ronjenje, odnosno nezakoniti ribolovJužno od otoka Palagruže sinoć je, praćenjem podsustava za nadzor državne granice na moru unutar teritorijalnog mora Republike Hrvatske, uočen ulazak nepoznatog plovila u teritorijalno more Hrvatske, te da se plovilo zaustavilo pored Male Palagruže.


Nacionalni pomorski centar za prikupljanje podataka informaciju je odmah proslijedio splitskoj pomorskoj policiji, te je službeno plovilo s Visa upućeno na područje Palagruže. Tehničkim sustavom nadzora uočeno je plovilo u kojoj se nalazila jedna osoba, a još dvije osobe su bile u  moru.


Policijski službenici su krenuli s otoka Visa prema utvrđenoj lokaciji na kojoj su pronašli plovilo i tri osobe, od kojih se jedna nalazila u gliseru, a dvije su obavljale ronjenje, odnosno nezakoniti ribolov.
Utvrđeno je kako se radi o tri strana državljanina Republike Italije, a u gliseru su pronađene tri vreće s izvađenim morskim ježincima. Plovilo i osobe su prepraćene u luku Vis. Uhićeni su i nad njim je u tijeku kriminalističko istraživanje.