Nesvakidašnji "ulov"

Ronio u Kostreni pa pronašao njemačku topovsku granatu iz Drugog svjetskog rata

Šarlota Brnčić

ilustracija, pixabay

ilustracija, pixabay

Granata ima 88 mm i njemačkog je porijekla, a pronašao ju je građanin u moru dok je ronio na području KostreneU posljednjih nekoliko dana policija je evidentirala predaje minsko-eksplozivnih sredstava koje su građani s područja Gorskog kotara i Rijeke u okviru akcije »Manje oružja, manje tragedija« dragovoljno predali policiji. Riječ je o četiri ručne bombe te 68 komada različitog streljiva.


Uz navedeno je evidentiran i pronalazak topovske granate zaostale iz II. svjetskog rata. Granata ima 88 mm i njemačkog je porijekla, a pronašao ju je građanin u moru dok je ronio na području Kostrene. Policijski službenici Protueksplozijskog odjela su je sigurno preuzeli, kao i ostala spomenuta sredstva, te će biti zbrinuta prema pravilima struke.


Podsjećamo da je akcijom »Manje oružja, manje tragedija« omogućena dragovoljna predaja oružja i drugih minsko-eksplozivnih sredstava bez vremenskog ograničenja. Protiv građana koji prijave oružje i druga minsko-eksplozivna sredstva nadležnom tijelu radi predaje, neće se pokretati prekršajni niti kazneni postupak.
Sukladno Zakonu o nabavi i posjedovanju oružja građana, dragovoljna predaja ilegalnog oružja je bez sankcija te se ovom kampanjom želi apelirati na sve građane koji još negdje u svojim domovima čuvaju ilegalno oružje ili eksplozivna sredstva da pozivom na broj 192 učine prvi korak prema dragovoljnoj predaji oružja bez sankcija.


Posebno se mole građani da takva sredstva ne odlažu i ne ostavljaju na odlagalištima otpada ili na drugim otvorenim prostorima u prirodi jer time ugrožavaju živote drugih ljudi. Detaljne informacije o predaji oružja te provedbi Akcije mogu se dobiti pozivom na besplatni broj telefona 0800 8892.