Teške krađe

Riječki kuhar optužen za seriju provala: “Uhitili su me golog… bez bokserica, a nisam kriv”

Šarlota Brnčić

Ilustracija (ne prikazuje osobe iz članka) / Foto Pixsell

Ilustracija (ne prikazuje osobe iz članka) / Foto Pixsell

Odluku da ostaje u zatvoru nije dobro primio, te je sasuo čitavu salvu psovki i komentara koji su odjekivali sudskim hodnikom“Uhitili su me golog… bez bokserica, a nisam kriv” ponavljao je na sudskom hodniku 22-godišnji Danijel Rumora, po zanimanju kuhar, s neprijavljenim boravištem u Rijeci.


U pratnji policije doveden je danas poslijepodne u istražni centar Županijskog suda u Rijeci, nakon završenog ispitivanja u Općinskom državnom odvjetništvu, pod sumnjom da je zajedno s 35,27 i 20-godišnjakom počinio seriju teških krađa.


Kako je priopćeno iz PU primorsko-goranske, četvorku se sumnjiči da su u razdoblju od sredine lipnja do 20. listopada ove godine provalili u trgovine, većinom u sklopu benzinskih postaja na području Rijeke, Kraljevice, Kastva, Matulja i Fužina te kiosk iz kojih su otuđili veće količine cigareta i duhanskih proizvoda te novac.
Također, i da su provalili i u trgovinu na području Kastva iz koje su otuđili više parfema poznatih robnih marki.


Kaznenim djelima oštećene su tvrtke u čijem su vlasništvu objekti i otuđeni predmeti, a sveukupna materijalna šteta nastala ovim kaznenim djelima cijeni se na najmanje 280.000 kuna.


I dok za trojicu osumnjičenika odvjetništvo nije zatražilo istražni zatvor, za Rumoru jest i to zbog opasnosti od ponavljanja kaznenih djela. Kako neslužbeno saznajemo, na ispitivanju ga je teretio jedan od supočinitelja, a već je ranije i osuđivan.


Odluku da ostaje u zatvoru nije dobro primio, te je sasuo čitavu salvu psovki i komentara koji su odjekivali sudskim hodnikom. Vikao je “Znam ja te š…čine. J… im se za moj život, moj posao. Ovaj put nisam kriv. Ma napušite mi se svi k…”


Vjerojatno je bio dodatno iznerviran i iz razloga što mu je za par dana rođendan, a koji će neminovno proslaviti iza rešetaka.