Kaznena prijava protiv 46-godišnjaka

Prijavljen zbog niza kaznenih djela nakon ranjavanja kolege krivolovca

Šarlota Brnčić

Foto Boris Scitar/PIXSELL

Foto Boris Scitar/PIXSELL

Osumnjičeni je iz lovačke puške, u jednom trenutku ispalio hitac u smjeru 30-godišnjaka i pogodio ga hicem u natkoljenicuDovršeno je krim istraživanje nezakonitog lova bosanskohercegovačkih državljana koje je, kako smo jučer izvještavali, okončano teškim ranjavanjem.


Istraživanjem nad 46-godišnjim bosanskohercegovačkim državljaninom, utvrđeno je da je u nedjelju, oko 12 sati, tijekom organiziranog lova na području Bosne i Hercegovine, zajedno s 30-godišnjim i 24-godišnjim bosanskohercegovačkim državljaninom, nezakonito prešao državnu granicu iz Bosne i Hercegovine u Hrvatsku i ušao u otvoreno lovište jednog zagrebačkog fakulteta u mjestu Kobiljak, na području Dvora.


Tom prilikom osumnjičeni je iz lovačke puške, u jednom trenutku ispalio hitac u smjeru 30-godišnjaka i pogodio ga hicem u natkoljenicu.
Ozlijeđenom 30-godišnjem muškarcu je liječnička pomoć pružena u sisačkoj Općoj bolnici, gdje su mu konstatirane teške tjelesne ozljede.


Zbog kaznenih djela Protuzakoniti lov i ribolov, Teška kaznena djela protiv opće sigurnosti u vezi s kaznenim djelom Dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom, osumnjičeni 46-godišnjak će biti kazneno prijavljen Općinskom državnom odvjetništvu u Sisku.


Osumnjičeni 46-godišnjak i 24-godišnjak su zbog počinjenih prekršaja iz Zakonika o Schenegenskim granicama biti prekršajno prijavljeni.