Propalo

Pregledali tovarni prostor, a kad tamo, u njemu natrpano 17 Turaka. Pokušao ih prokrijumčariti Bosanac

Šarlota Brnčić

Ilustracija

Ilustracija

Osumnjičenog 44-godišnjaka koji je prevozio strane državljane uz kaznenu prijavu predali su pritvorskom nadzornikuNa graničnom prijelazu Slavonski Brod, na ulazu u Republiku Hrvatsku, u 3.20 sati, kontroliran je kamion sa priključnim vozilom (slovenskih nacionalnih registracijskih oznaka), kojim je upravljao 44-godišnji državljanin Bosne i Hercegovine.


Prilikom pregleda teretnog i priključnog vozila u zajedničkoj suradnji policije i carine u tovarnom prostoru je pronađeno 17 stranih državljana.


Utvrđeno je da se radi o državljanima Republike Turske koji su pokušali prijeći državnu granicu izbjegavajući graničnu kontrolu.
Policijski službenici su osumnjičenog 44-godišnjaka koji je prevozio strane državljane uz kaznenu prijavu predali pritvorskom nadzorniku Policijske uprave brodsko-posavske zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog prostora.


Prema stranim državljanima će se provesti postupak sukladno Zakonu o međunarodnoj i privremenoj zaštiti i Zakonu o strancima.