OŠ Mate Lovraka u Klaki

Požar u zagrebačkoj osnovnoj školi: Planulo je tijekom noći, jedan vatrogasac lakše ozlijeđen

Hina

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Uzrok požara i štetu utvrdit će policijaZagrebački vatrogasci ugasili su požar koji je u ponedjeljak rano ujutro planuo u Osnovnoj školi “Mate Lovraka” u Klaki u Dubravi, a u tijeku je dogašavanje.


Javna vatrogasna postrojba Zagreb jutros u 4,28 sati primila je dojavu o požaru na adresi Aleja Blaža Jurišića 13, a dolaskom na lokaciju utvrđeno je kako je riječ o požaru krovišta u objektu OŠ “Mate Lovraka”.


U gašenju je sudjelovalo 30 vatrogasaca i 15 vatrogasnih vozila. Na terenu su djelatnici Policijske uprave zagrebačke, Elektre Zagreb i Ureda za upravljanje u hitnim situacijama te pročelnik Gradskog ureda za obrazovanje, izvijestili su iz Ureda za upravljanje u hitnim situacijama.
Zagrebački vatrogasci izvijestili su da su najprije dobili dojavu kako se radi o požaru smeća iza objekata.


“Kad smo došli utvrdili smo da se radi o požaru u objektu Osnovne škole Mate Lovraka na 1. katu u prostoriji od 15 metara četvornih koji je pogašen, ali se i proširio i uvukao u metalnu međukontsrukciju krovišta od oko 1000 četvornih metara što se mora otvarati i istovremeno gasiti tako da ima još dima”, izvijestili su.


Na terenu je veći broj vozila, zbog epidemiološke situacije, kako u jednom vozilu ne bi bilo puno vatrogasaca.


Jedan vatrogasac je uganuo je zglob i lakše je ozlijeđen.


Uzrok požara i štetu utvrdit će policija.