Pogibija jedne osobe

Požar u Trnskom najvjerojatnije izbio iz kućišta za lampaše ili svijeće

Hina

Foto Emica Elvedji/PIXSELL

Foto Emica Elvedji/PIXSELL

"Iako se na mjestu događaja čuo zvuk koji je upućivao na sumnju o mogućoj eksploziji plinske boce, očevidom je utvrđeno kako nije došlo do eksplozije plinske boce", naveli su iz zagrebačke PUObavljenim očevidom policija je utvrdila da je jutrošnji požar u stanu u zagrebačkom naselju Trnsko, u kojem je jedna osoba poginula, izbio najvjerojatnije iz metalnog kućišta za lampaše ili svijeće, a ne kako je ranije objavljeno, zbog eksplozije plinske boce, priopćio je PUZ.


 


Požar u stanu zgrade u Ulici Trnsko izbio je u subotu oko 6,20 sati, tijekom kojega je smrtno stradao 72-godišnji muškarac. Liječnička pomoć pružena je još dvjema osobama zbog udisanja dima, dok drugih ozlijeđenih nema, priopćeno je popodne iz Policijske uprave zagrebačke (PUZ) nakon provedenog očevida.
Obavljenim očevidom uz stručnu pomoć protupožarnog inspektora,  utvrđeno je da je požar izbio najvjerojatnije iz metalnog kućišta za lampaše ili svijeće, dodaje se.


“Također, iako se na mjestu događaja čuo zvuk koji je upućivao na sumnju o mogućoj eksploziji plinske boce, očevidom je utvrđeno kako nije došlo do eksplozije plinske boce”, naveli su iz zagrebačke PU.